Dzurinda si nedá pokoj! Stal sa členom pracovnej skupiny na odstrašenie Ruska
30 | 01 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda sa stal členom Medzinárodnej pracovnej skupiny pre novú bezpečnostnú architektúru Európy. Jej cieľom je navrhnúť opatrenia, ktoré dokážu efektívne odradiť Rusko od akejkoľvek ďalšej agresie a prispejú k ukončeniu vojny za podmienok prijateľných pre Ukrajinu.

"Pred Európou stojí veľká výzva, k ekonomickej prosperite a technologickej vyspelosti musí pridať aj schopnosť výraznejšie prispievať k bezpečnosti svojej, svojich spojencov v Severoatlantickej aliancii i svojmu susedstvu," uviedol Dzurinda.

Pracovná skupina pozostáva zo 14 členov. Spolupredsedajú jej bývalý generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen a vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak. Členmi komisie sú okrem Dzurindu aj bývalý poľský prezident Alexander Kwasniewski, bývalá ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová, bývalý britský premiér Boris Johnson, bývalý minister zahraničných vecí a obrany Kanady Peter MacKay a ďalší predstavitelia z oblasti politiky, akademického a mimovládneho sektora.

Dzurinda sa nezmenil! Ale TOTO musí vyraziť dych každému
Tí, čo ste počúvali v Rádiu Slovensko v rozhlasovej relácii s Annou Vargovou Mikuláša Dzurindu, dáte mi za pravdu, že tento 'líder' sa nezmenil. Stále rovnaký ako keď s Miklošom predával Slovensko a povoloval prelety cez naše územie na... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik