Aktivistka: Haló, vláda, robte niečo s verejnoprávnou RTVS (VIDEO)
30 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Pronárodná aktivistka Luci Cintula kedysi pôsobila v RTVS. Po početných zmenách sa aj ona musela zo svojej práce odporúčať, no RTVS je stále jej „srdcovkou“. Navyše ju vníma, ako inštitúciu, ktorá má vysielací priestor vyplniť nie len komerčnou zábavou, či jednostrannými diskusiami. Jej relácie majú kultivovať vkus diváka a poslucháča. Preto ju nepríjemne zaskočilo, že riaditeľ verejnoprávnej inštitúcie ide rušiť reláciu kultúra.sk.

Na dlažbe tak majú skončiť zamestnanci, ktorí túto reláciu dlhé roky tvoria. To, že títo ľudia si budú prácu hľadať ťažko možno nie je pre mnohých asi až taká závažná. Pointa je v dôvode rušenia relácie – treba šetriť.

Aktivista Heredoš: Sexuálna orientácia ako dôvod na zľavu? To kde sme?!? (VIDEO)
Miro Heredoš v pondelok takmer odpadol – po chodbách magistrátu sa podľa jeho informácii šíri šuškanda, že do konca svojho mandátu by chcel Matúš Vallo pozdvihnúť turistický ruch v Bratislave. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby to nemal v úmysle... Čítať ďalej
30 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

„Drahý pán Machaj. Prečo nezrušíš zmluvy veľkej väčšine externistov, ktorých prácu vedia nahradiť interní zamestnanci? Prečo sa nešetrí tu, prečo sa neušetrí niekoľko stoviek tisíc eur možno za mesiac na externých pracovníkoch,“ pýta sa Cintulová s tým, že sa pýta priamo na prínos relácie Michala Havrana.

„Prečo sa nezruší kopec ďalších relácií, v ktorých majú prsty mimovládne organizácie, ktoré sú podporované vieme odkiaľ. Idú vyhodiť na dlažbu interných zamestnancov, ktorí robia hodnotnú reláciu Kultúra.sk,“ nepáči sa Cintulovej s tým, že táto relácia divákov oboznamuje s dianím v slovenskej kultúre a tiež zachováva naše kultúrne hodnoty.

„Obraciam sa na vás, pani ministerka kultúry, prosím vás, zakročte. Takisto – prečo sa k tejto situácii nevyjadrí pán poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SSD), ktorý pôsobí v Rade pre kultúru a médiá,“ apeluje aktivistka s tým, že nová vláda musí zasiahnuť. RTVS je stále verejnoprávna inštitúcia, v ktorej musia mať priestor hodnotné relácie.

Fico pohoršene: TAK TO PŔŔŔ!!! Západ si naporcoval Ukrajinu a JA SOM TU ZLODUCH, KEĎ POVIEM NAHLAS PRAVDU?! (VIDEO)
Okolo premiéra Fica sa strhol huriavk, pretože sa vyjadril objektívne o situácii na Ukrajine. Sám nepopiera, že by sa u našich východných susedov odohrával vojenský konflikt, ale situáciu nepreháňa a krotí fantáziu mainstreamových... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!