ŠTS prepustil Mariána Magáta z väzby na slobodu. Čelí obžalobe z extrémizmu
29 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodol o prepustení obžalovaného Mariána M. z väzby na slobodu. Nahradil ju písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Obžalovaný preto zostáva až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR vo väzbe. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Hovorkyňa priblížila, že samosudca uložil obžalovanému aj ďalšie obmedzenia a povinnosti. Ide napríklad o povinnosť oznámiť príslušným orgánom každú zmenu miesta pobytu. Má takisto "zákaz vykonávať činnosť, pri ktorej došlo k spáchaniu trestného činu". Nemôže vystupovať a zúčastňovať sa na demonštráciách či publikovať príspevky na sociálnych sieťach. Pravidelne sa musí dostaviť aj k probačnému a mediačnému úradníkovi.

Marián M. čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. Minulý týždeň mu ŠTS vymeral šesťročný trest väzenia. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

AKTUALIZOVANÉ Pred policajnou stanicou ZASAHOVALA NAKA: Čo sa stalo?
Pred stanicou mestskej polície v bratislavskom Novom Meste zasahovala Národná kriminálna agentúra. Bližšie informácie o prípade zatiaľ nie sú známe. Potvrdil vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko. Na zásah upozornil denník... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik