ŠIALENÝ KOCÁB: FICO NAVÁDZA RUSKÉ RAKETY NA SLOVENSKÉ KAPELY V KYJEVE! (VIDEO)
29 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Najväčšia perla českej rusofóbie! Michael Kocáb to nemá v hlave v poriadku, alebo Denník N zámerne zavádza. Fico sa vraj odhalením miesta konania festivalu Pohoda v Kyjeve dopustil vlastizrady alebo dokonca kolaborácie s Putinom! Asi mu nikto nepovedal, že miesto konania festivalu v Kyjeve nebolo utajené a nešlo o privátnu uzavretú akciu, ale išlo o medializovaný festival politickej piesne, o ktorého konaní informovali všetky médiá, a to niekoľko dní dopredu. Obviniť Fica z navádzania ruských rakiet na festival v Kyjeve je najväčšia perla českej rusofóbie roku 2024, pretože toto zatiaľ nenapadlo ani Fialu, ani Černochovú a ani Lipavského. Len Domča Haška to bude mrzieť, že s tým neprišiel prvý.

V sobotu večer sa v Kyjeve v miestnom klube Atlas konal slovenský hudobný festival "Pohoda Loves Ukraine", ktorý mal vyjadriť podporu Ukrajine formou politicky angažovanej piesne. Festival Pohoda je najväčším slovenským politickým hudobným festivalom, za ktorým stojí promotér Michal Kaščák. 

Na oficiálnych stránkach festivalu sa 23. januára 2024 objavila pozvánka oznamujúca konanie špeciálneho festivalu Pohoda Loves Ukraine v kyjevskom klube Atlas na sobotu 27. januára.

Informáciu následne prevzali slovenské, ukrajinské aj české médiá. Počas akcie došlo v noci zo soboty na nedeľu k vyhláseniu leteckého poplachu skoro nad celou Ukrajinou, takže účastníci festivalu sa dočasne presunuli do krytu. To okamžite využil reportér Šimečkovho Denníka N na rozhovor s Michaelom Kocábom, ktorý bol na festival pozvaný ako špeciálny hosť. Nižšie je ukážka z rozhovoru Denníka N s Kocábom v suteréne klubu Atlas v Kyjeve.

Počas leteckého poplachu zišli účastníci festivalu do suterénu budov, a to bola príležitosť na rozhovor s Michaelom Kocábom. Ten na otázku novinárov vyhlásil, že Robert Fico navádza na festival ruské rakety, keď do celého sveta vytrubuje, kde sa festival koná. Kocáb potom k tomu dodal, že radšej ani nechce hovoriť, čoho sa tým Fico vraj dopustil. Tento neuveriteľný "blábol" ihneď novinár Denníka N využil a sugestívne Kocábovi podsunul myšlienku s otázkou, či sa tým Robert Fico nedopustil trestného činu vlastizrady.
Fico vraj navádza ruské rakety na slovenské kapely v Kyjeve

Kocáb na to odmietol otvorene odpovedať a nechcel špecifikovať, čo tým myslel, ale vzápätí dodal, že keby Putin chcel poslať účastníkom festivalu pozdrav, tak Fico mu dal cieľ. Kocáb tak musel myslieť buď vlastizradu Fica, alebo kolaboráciu Fica s Putinom. 

Tieto neuveriteľné myšlienkové pochody, ktoré z Míšu Kocába vypadli počas pobytu v suteréne, ukazujú na totálnu rusofóbiu, ktorá sa začína medzi českými hudobníkmi šíriť podobne rýchlo, ako medzi bývalými českými hokejistami a predovšetkým kedysi slávnymi brankármi.

Miesto konania festivalu v Kyjeve totiž nebolo utajené a nešlo o privátnu uzavretú akciu, ale išlo o medializovaný festival politickej piesne, o ktorého konaní informovali všetky médiá, a to niekoľko dní dopredu. Na webe Pohody je oficiálne na konci textu uvedené, že finančné prostriedky na tento projekt poskytli Nadácia Open Society Foundation Bratislava a Nadácia Pontis vďaka veľkorysej podpore Taipeiského zastúpenia na Slovensku.

Pozvánka na festival v Kyjeve priamo na webe Pohody

Vďaka tejto finančnej podpore bolo vstupné na festival v Kyjeve dobrovoľné. Išlo teda o plne sponzorovanú akciu zo zahraničia financovanú neziskovým sektorom zo Slovenska, ktorý ale čerpá prostriedky opäť z cudziny, ale aj z tzv. korporátnych zdrojov, ktoré sú zo svojho princípu nadnárodného charakteru a nie je ľahké určiť, odkiaľ presne dotácia fyzicky prichádza. Na oficiálnom webe festivalu visí táto pozvánka:

Pohoda organizuje v Kyjive jednodenný festival, na ktorom spolu vystúpia zvučné mena zo Slovenska a Ukrajiny

Podujatie Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v prestížnom kyjivskom klube Atlas. Slovensko bude reprezentovať päť skupín: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Zahrajú aj tri ukrajinské kapely Stanstiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird. Špeciálnym hosťom bude legendárne Micheal Kocáb. 23. január 2024

Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou  Music Saves Ukraine a organizáciou  Ukrainian Association of Music Events (UAME). Pred hudobným programom prebehne diskusia s Michaelom Kocábom a Michalom Kaščákom. Hudobná komunita Porichka bude viesť diskusiu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň – ale v inom klube – zahrá svoj set slovenský  DJ Matwe. 

„Som presvedčený, že po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajinkám a Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine. Verím, že podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu, v Kyjive sú skvelé kluby, vynikajúce podmienky pre živé hranie a hlavne úžasní ľudia,“  hovorí o podujatí šéf Pohody Michal Kaščák a dodáva: „Ľudia na Ukrajine vedú obdivuhodný zápas za slobodu. Zápas, v ktorom je každému empatickému človeku jasné, kto je agresor a kto obeť. Naši čelní predstavitelia a predstaviteľky od premiéra po ministerku kultúry ukazujú, ako sa nemajú chovať lídri slobodného sveta, o to dôležitejšie je, ako sa zachová občianska a umelecká obec. Vážim si prístup všetkých zúčastnených, som presvedčený, že zažijeme silný čas a ukážeme, že na Slovensku má väčšina ľudí srdce na správnom mieste a rozum na správnej strane.“

Takúto veľkú akciu Pohoda organizuje na Ukrajine prvýkrát. Väčšinou na Slovensko prináša ukrajinských intepretov a interpretky, tentoraz prinesie našim susedom skvelé hudobné menu zo slovenskej a českej scény priamo k nim, kde aktuálne nemajú možnosť zažiť veľa koncertov zahraničných umelcov a umelkýň.

Vstup na festival je dobrovoľný a celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom, ktorí sú na Ukrajine zasiahnutí priebehajúcou vojnou.

Počas týždňa pred festivalom Pohoda loves Ukraine prebieha aj ďalšia z ciest, počas ktorej bude na Urajinu odvezených ďalších deväť sanitiek a pick-upov zo zbierky organizovanej fotografmi a redaktormi Denníka N. Túto zbierku podporuje aj Pohoda, o odvoz sa aj tentoraz postarajú aj ľudia z tohto tímu a zúčastnení umelci. Dokopy sa cez tento projekt zatiaľ podarilo zo Slovenska odniesť na Ukrajinu už viac ako 30 sanitiek, off-roadov a pickupov. Tieto vozidlá zachraňujú životy priamo na fronte po celej Ukrajine.

Finančné prostriedky na tento projekt poskytli Nadácia otvorenej spoločnosti Bratislava a Nadácia Pontis vďaka velkorysej podpore Taipejskej reprezentačnej kancelárie na Slovensku, znela pozvánka aj s miestom a časom konania festivalu. Tak sa zdá, že Kocáb si myslí o Rusoch už aj to, že nevedia čítať!
Neuveriteľný bizár aj podľa Čechov

Nevieme, či Michael Kocáb bol alebo nebol informovaný, na aký festival vlastne do Kyjeva ide, či si naozaj myslel, že ide o tajnú hudobnú akciu v štýle undergroundu a Fico ju vyzradil, tak asi niekde naozaj zlyhala komunikácia promotéra festivalu s Kocábom a minimálne redaktor Denníka N mal Kocába upozorniť, že festival v Atlase je verejná a dopredu medializovaná akcia pre verejnosť, nie súkromná párty. 

Kocábova myšlienka, že Fico navádza rakety na festival v Kyjeve, je neuveriteľný bizár, na ktorý sú síce poslucháči Pražského výberu zvyknutí, ale obvykle len v podobe hudobnej produkcie, nie v podobe takýchto výrokov na adresu slovenského premiéra, okomentovali Kocábove výroky Česi.

Logotyp festivalu v Kyjeve

A dodávajú: "Obviniť Fica z navádzania ruských rakiet na festival v Kyjeve je najväčšia perla českej rusofóbie roku 2024, pretože toto zatiaľ nenapadlo ani Fialu, ani Černochovú a ani Lipavského. Len Domču Haška to bude mrzieť, že s tým neprišiel prvý. Znovu sa ukazuje, prečo je tak dôležité, aby Ficova vláda prijala na Slovensku zákonnú úpravu amerického zákona FARA na registráciu tzv. zahraničných agentov, kedy všetky subjekty v štáte, ktoré prijímajú finančné, hmotné alebo ľudské prostriedky na šírenie agendy zahraničnej mocnosti, zahraničnej organizácie alebo zahraničného subjektu, sa musia oficiálne registrovať ako agent zahraničnej moci."

Zákon FARA na Slovensku

Okrem toho, že takýto agent musí všetky svoje tlačové, mediálne, hlasové výstupy a iné vyhlásenia zaopatriť upozornením, že ide o obsah zahraničného agenta plateného zo zahraničia, tak tieto subjekty navyše majú zákaz pôsobenia v školskom vzdelávacom systéme a nemajú právo čerpať prostriedky zo štátneho rozpočtu. 

Preto treba apelovať na Roberta Fica, aby nepodcenil kritickú dôležitosť tohto zákona a urýchlene začal prípravy na adopciu tohto amerického zákona do slovenského právneho systému.

Zdroj: cz24.news

Silná dvojka Kaliňák a Glück: POZOR! VSTUPNÉ ZADARMO! PLATÍ SOROŠ! (VIDEO)
Kauza okolo vyhlásenia Roberta Fica o spochybnení intenzity bojov v Kyjeve rozbúrila more hnevu v médiách a mainstreamoví novinári metajú na adresu premiéra hromy-blesky. „Seriózne“ médiá tak majú čo robiť a zdroj ich inšpirácie aspoň nevysychá. Je... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik