AKTUALIZOVANÉ Pred policajnou stanicou ZASAHOVALA NAKA: Čo sa stalo?
29 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Pred stanicou mestskej polície v bratislavskom Novom Meste zasahovala Národná kriminálna agentúra.

Bližšie informácie o prípade zatiaľ nie sú známe. Potvrdil vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko. Na zásah upozornil denník Sme.

Hovorca prisľúbil, že mestská polícia o zásahu v krátkom čase poskytne bližšie informácie.

Aktualizované

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci pondelkovej akcie s krycím názvom Meskáč šesť obvinených osôb. Prípad realizuje v súčinnosti s vedením bratislavskej mestskej polície. TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Ide o trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku. Počas akcie sme zadržali šesť obvinených osôb. Aktuálne s nimi vykonávame procesné úkony," priblížil hovorca. Ďalšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť.

Bratislavský primátor Matúš Vallo potvrdil, že boli obvinení šiesti mestskí policajti. "Služobne najmladší z obvinených nastúpil do mestskej polície v roku 2015. Najstarší tam pracuje od roku 1991," podotkol. Spolupráca s NAKA bola podľa jeho slov v tomto prípade nevyhnutná, keďže mestské a obecné polície nedisponujú možnosťami a právomocami, aby podobné prípady dokázali samy objasniť.

Poukázal na to, že aj na základe tohto prípadu budú prispôsobené postupy pri používaní telových kamier. "Obchádzanie protokolu, ktorý definuje, v akých situáciách sú policajti povinní spustiť nahrávanie na telových kamerách, môže byť dôvodom na hĺbkovú kontrolu práce policajta, následne aj na vyvodenie pracovnoprávnych dôsledkov. Nezapínanie kamier v niektorých prípadoch môže byť považované aj za nepriamy dôkaz," zdôraznil.

Obracia sa aj na verejnosť, aby pri akýchkoľvek podozreniach zo zneužívania právomoci kontaktovala mestskú políciu. "V prípade udelenia blokovej pokuty sú vám policajti povinní vydať bloky o zaplatení v rovnakej nominálnej hodnote," doplnil Vallo.

Predstaviteľ "slušnoľudí" Korčok sa PREDVIEDOL: Slovákov nazval ŽUMPOU!
Zoroslav Kollár svojim prvým pozdravom pre Ivana Korčoka hodil zrejme ďalšiu rozbušku. Vo svojom videu totiž tvrdí, že prezidentský kandidát bol aktívnym spolupracovníkom neslávne známej Štátnej bezpečnosti (ŠtB). Korčok sa však bráni a informácie... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik