Kotlár: Neverte tomu, kto tvrdí, že bude vyšetrovať pandémiu (FOTO+VIDEO)
31 | 01 | 2024 I Eka Balašková

V súvislosti s tým, že vláda poverila poslanca Petra Kotlára (SNS) vyšetrovaním manažmentu pandémie covidu 19 na Slovensku sa začali šíriť mená tých, ktorí majú byť členmi vyšetrovacej komisie.. Aj tie Kotlár vyvrátil vo vysielaní na Facebooku. Spolu s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (nom. SNS) sa však venovali aj ďalším, nemenej zaujímavým témam.

V polovici mesiaca bol Peter Kotlár vymenovaný za splnomocnenca vlády pre prešetrenie manažmentu pandémie. Kotlár zatiaľ však odmieta zverejniť akékoľvek mená členov komisie s tým, že verejnosť sa všetko dozvie včas. Vo vysielaní však rozobrali aj banner poslanca Hlinu pred Ministerstvom kultúry (MK), ale aj fakt, že to, čo sa strhlo, nie je nič neočakávané.

Splnomocnený Kotlár

18. januára 2024 Robert Fico vymenoval Petra Kotlára za splnomocnenca vlády, ktorého úlohou bude koordinácia posúdenia a analýza zákonnosti, hospodárnosti, účelnosti a efektivity opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou COVID-19 v rokoch 2020 – 2022. Manažovanie pandémie podľa Fica charakterizovalo zlyhávanie ochrany základných práv a slobôd. a Kotlárovou úlohou bude zaistiť, aby sa "podobné zlyhania štátu" už neopakovali.

NIEKOMU EŠTE BUDE HORÚCO! Vláda nariadila PREVERENIE manažmentu pandémie
Peter Kotlár sa stal splnomocnencom vlády SR pre pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19. Kabinet vo štvrtok schválil jeho menovanie. "Úlohou novovymenovaného splnomocnenca bude plniť koordinačné úlohy... Čítať ďalej
18 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Zverejnenie pevného zoznamu členov má čas

„Ešte neexistuje žiadny pevný zoznam členov komisie, ktorá bude preverovať covid. Každý, kto povie, že patrí do tej skupiny, tak nemá pravdu,“uvádza veci na pravú mieru Kotlár. Ten zatiaľ hovorí o viacerých osobnostiach, ktoré svojimi poznatkami môžu prispieť k „zloženiu skladačky“.  Každá téma sa bude preverovať zvlášť a člen tímu bude zverejnený včas. Pracovný tím už existuje, no zatiaľ ho nebudú prezentovať v médiách.

„Všetky tie osobnosti, ktoré sa počas covidu venovali zbieraniu dát a analýze medicínskych a vedeckých postupov, komunikujeme s nimi. Chcel by som poprosiť všetky tie osobnosti, aby sa nevyjadrovali v zmysle, že sú v tom tíme,“ požiadal poslanec tých, ktorých sa to týka.

Nechutnosť útokov sa stupňuje

V piatok sa pred Ministerstvom kultúry SR objavil bilbord, ktorý tam nechal osadiť Alojz Hlina (SaS). Reklamu si spravil aj na sociálnej sieti s tým, že aby ľudia nepoblúdili, štátne budovy treba riadne označiť. Nezabudol pripomenúť, že po chodbách Úradu vlády sa aktuálne pohybuje viac obžalovaných, ako po Justičnom paláci, na ministerstve spravodlivosti sídli právne oddelenie karpatskej mafie a „Ministerstvo kultúry dobyla konšpiračná subkultúra. Tak sme aspoň trochu označili Ministerstvo kultúry,“ poznamenáva Hlina.

Facebook / Alojz Hlina

Kladivo na neférovosti

Hlinov baner komentovala aj dvojica Martina a Peter. Poslanec Kotlár hovorí o tom, že bude nutné prijať nejakú zákonnú normu, akési kladivo na neférovosti, ktoré bude nutné v mediálnom priestore použiť.

„Keď chcú hrať hru, tak nech ju hrajú férovo. Boli sme spolu na obede a šli sme okolo bannera, kde si bola ty a ja sa priznám, že sme spolu riešili, že ukáž svoju silu práve tým, že to dokážeš brať, ako vtip,“ hovorí Kotlár, podľa ktorého je to síce zlý vtip, ale im to nedôjde a pôjdu ešte ďalej. Na hanlivé výroky a urážky nezaberú tvrdšie slová, mohla by však zabrať legislatíva. Tá by mala zabezpečiť to, aby sa aj neférovo osočovaný verejný činiteľ mohol brániť.

Sama Šimkovičová zo samotného bannera cítila veľké zlo nie len voči sebe, ale aj všeobecne voči ženám. Nie len on, ale aj ženy z PS, ako Zora Jaurová, podľa nej možno potrebujú odbornú pomoc od toľkej nenávisti, ktorú zo seba aj voči nej vysielajú.

Martina Šimkovičová reagovala na amatérske útoky zo strany opozície (VIDEO)
Podpredseda parlamentu a predseda progresívcov Michal Šimečka sa kriticky vyjadril na adresu Martiny Šimkovičovej a zaútočil na ňu v parlamente otázkou, keď sa opýtal na akom základe podala trestné oznámenie voči iniciátorom pochybnej petície na... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Dušan Janek

MK ako nárazníková zóna

Šimkovičová tiež podotkla, že to, čo sa deje, sa celkom ľahko dalo predvídať a očakávať. Práve pod ministerstvom kultúry pôsobí množstvo mimovládnych organizácií. Pripomenula premiérov výrok pri vzniku vlády, že práve ich sa musí Slovensko zbaviť. Teší ju však veľká vlna solidarity od bežných občanov, ktorí vyvažujú krik protestujúcich.

Od MK pritom získavali veľké granty aj mimovládky, ktoré propagovali prezliekanie sa chlapcov za dievčatá. Podľa nej však nie je norma založenie si nejakej skupinky, ktorá bude propagovať nejaké sexuálne orgie a ešte za to aj dostane peniaze.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik