KATARÍNA ROTH NEVEDALOVÁ okomentovala rétorickú šperkovnicu slovenskej opozície
31 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Katarína Roth Nevedalová sa vo svojom statuse zamyslela nad „dôležitosťou“ fungovania niektorých karikatúr pôsobiacich na slovenskom politickom nebi. Hoci podporuje prácu žien aj v tomto obore, sama je pozitívnym príkladom, o pôsobení takých  „veličín“ v tejto disciplíne ako je Veronika Remišová má nevalnú mienku.

„Keďže som skončila na antibiotikách, v tomto krásnom počasí sedím doma. A tak som videla dnešné obedné diskusie na RTVS a TV Markíza. Obdivujem trpezlivosť Roba Kaliňáka a Matúša Šutaj Eštoka,“ vzdala hold na začiatku svojho vyjadrenia Nevedalová.

„Aj keď podporujem ženy v politike, takisto ako u mužov, nie všetky tam patria. Určite nie taká pani Remišová. To, čo dnes „predviedla“ je u nej akýmsi štandardom. Len sa čudujem, že si ešte nikto v jej strane, aj keď vlastne neviem, ktorú to teraz reprezentuje neuvedomil, že by ju nemali púšťať do telky a celkovo by ju nemali nechať rozprávať na kameru, lebo sa vždy strápni,“ otvorene definovala kvality tiež političky, operujúcej za stranu OĽaNO.

Jej vystúpenie označila ako prejav absolútnej nepripravenosti, prepchatej floskulami z liberálnych médií, ktoré v princípe nie sú podložené relevantnými faktami. Obhajobu Ukrajiny prostredníctvom prázdnych rečí a vychutnávanie priazne zo strany korporátnych médií nestačí.

Nemožno dokola hovoriť nezmysly o tom, že bolo vynikajúce, ako nám Eurokomisia pozastavila čerpanie jedného programu pred pár rokmi. „Všetci vieme, kto posúval nezmysly na eurokomisiu a takisto vieme, koľko energie nás to stálo, aby sme zabezpečili, že peniaze pre Slovensko nakoniec neprepadnú,“ informuje vo svojom statuse Nevedalová. „Ono je ľahké nakydať, ťažšie je situáciu ustáť a vyriešiť a potom hľadať vinníka. Preto sa mi takisto zdalo úsmevné, že sme za bývalej vlády na Slovensku namiesto jedenástich operačných programov navrhli, že bude iba jeden. Lebo ak nám pozastavili vtedy jeden, vedeli sme čerpať eurofondy z ostatných,“ uviedla vec na pravú mieru Nevedalová.

„Ak však vďaka ohováračským nezmyslom zo strany opozície nastane pozastavenie jediného programu, som zvedavá, čo budeme robiť,“ apeluje Nevedalová na svedomie opozície, ak sa dá ešte o nejakom hovoriť. Vzhľadom na to, že stále verí, že je Slovensko demokratický štát, každý má podľa nej právo na názor. Hoci práve kreatúry ako Remišová a neoliberálni poslanci šermujú s názormi mylnými.

„My však nebudeme za to nikoho postihovať a veríme v zdravý sedliacky rozum ľudí na Slovensku,“ nádeja sa Nevedalová. „Úsmevné je, že vláda ešte nevládne ani sto dní, ale opozícia má už plné ústa toho, čo všetko tu nefunguje, čo je nedostatočne zabezpečení, čo vláda neurobila a čo treba zmeniť. Akosi zabudli, že doteraz tu posledných tri a pol roka vládli oni,“ uviedla Nevedalová vec na pravú mieru.

OSTRÉ POLITICKÉ DUELY! Uvidíte Remišovú, Šutaja Eštoka, aj Roberta Kaliňáka
Je nedeľa a tak nás na televíznych obrazovkách čakajú ostré politické duely. Uvidíte v nich aj Veroniku Remišovú, snáď sa jej nikto nebude pýtať na percentá, aj Matúša Šutaja Eštoka, či Roberta Kaliňáka. Prinášame veľký prehľad hostí vo víkendových... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vo svojom zamyslení dala opozícii milú radu. „Dajte si nohy do tepla, čajík do ruky a počkajte, milá opozícia. Radi vám ukážeme, ako na to. Ale fakt by ste už mohli prestať strašiť a radšej skúsiť navrhovať zmysluplné návrhy zákonov alebo legislatívnych zmien. Aj keď chápem, že kričať a kritizovať je ľahšie...“ skončila relatívne zhovievavo svoju úvahu ku konaniu neschopnej opozície, ktorej neschopnosť reprezentujú práve také bábkoherečky, akou je práve Remišová.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik