Fico pohoršene: TAK TO PŔŔŔ!!! Západ si naporcoval Ukrajinu a JA SOM TU ZLODUCH, KEĎ POVIEM NAHLAS PRAVDU?! (VIDEO)
29 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Okolo premiéra Fica sa strhol huriavk, pretože sa vyjadril objektívne o situácii na Ukrajine. Sám nepopiera, že by sa u našich východných susedov odohrával vojenský konflikt, ale situáciu nepreháňa a krotí fantáziu mainstreamových pseudožurnalistov. A to všetko iba preto, že sa snažia skompromitovať tak Roberta Fica, ako i celú koalíciu.

Robert Fico netvrdí, že na Ukrajine je mier a netvrdí, že boje neprebehli i v Kyjeve, no dovolí si spochybniť vyhlásenia médií i rôznych „odborníkov“, vzhľadom na to, že práve v Kyjeve sa konal ďalší ročník veľkého spoločenského podujatia s názvom POHODA LOVES UKRAINE, ktorú zorganizoval Michal Kaščák. Tento festival sa uskutočnil priamo uprostred Kyjeva. Tam, kde podľa médií zúria najkrutejšie boje. Okrem futbalových zápasov, filmových predstavení, atď., atď., atď.

Fico spomenul i nepríjemný fakt, ktorý musel zdôrazniť Šmyhalovi

Ukrajinský premiér Denis Šmyhal tiež nebol nadšený z vyjadrení Roberta Fica, že je Ukrajina vystavená vplyvu Spojených štátov amerických v nie práve najlichotivejšom pomere. Hoci bola a je táto téma stále háklivá, slovenský premiér o nej hovorí otvorene a vie, že i keď sa ukrajinskí politici tejto skutočnosti bránia z celej síl, je to skutočnosť, s ktorou nenarobia nič.

„Predseda vlády bol znepokojený mojim vyjadrením o vplyve Spojených štátov na Ukrajinu. Čo mal povedať? Neprizná sa v priamom prenose, že majú Spojené štáty priamy vplyv na Ukrajinu, no už aj laik, sledujúci situáciu na Ukrajine musí súhlasiť, že vplyv USA na politické dianie na Ukrajine je skutočne obrovský,“ zdôraznil realitu Robert Fico čo najdôraznejšie.

Robert Fico podporuje prístup Ukrajiny k európskym štruktúram, no v poslednej dobe si viacero z významných štátnikov všimlo, že Ukrajina sa začína rozpredávať a veľká časť tejto krajiny patrí rôznym zahraničným investorom. Pochádzajú práve z USA, tak ako i z krajín Blízkeho Východu. Preto je otázne, ako sa vyjadril premiér, či by sa oplatilo našej krajine podporovať Ukrajinu, ktorá bude takmer celá v cudzích rukách...

„Slovensko profituje z členstva v Európskej únii. My chceme, aby členstvo Ukrajiny v Európskej únii garantovalo, aby to bola demokratický, nezávislý a prosperujúci štát,“ tvrdí Fico. Vie, že to je dobré aj pre Slovensko. Ale pokiaľ ide o členstvo v NATO, zopakoval, že nesúhlasí s rozširovaním Severoatlantickej aliancie na východ, pretože to môže ohroziť vzťah s Ruskom. A rovnako nepopiera, že chce mať dobrý vzťah nielen s Ukrajinou, ale i Ruskom. Vôbec sa netají, že je potrebné dosiahnuť pozitíva so všetkými štátmi, už len preto, že je Slovensko malou krajinou, ktorá si nemôže dovoľovať, takpovediac, vyskakovať. Slovensko chce jednoducho mier. Pre premiéra je citlivou záležitosťou, že vo vojnovom konflikte na Ukrajine zomierajú Slovania. Preto je najdôležitejšie, aby sa vojna zastavila a akékoľvek jej predlžovanie považuje za traumatizujúce.

Na pretras prišli i excesy slovenských tiež žurnalistov

Počas tlačovej konferencie, keď sa ho opýtali slovenskí mainstreamoví žurnalisti na úplne nemiestne otázky ohľadne rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry, porušovania právneho štátu či dokonca suspendovanie Strán Smer SSD a Hlas SD zo Strany európskych socialistov z nemohol zostať chladným a hanbil sa aj pred nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, pretože takýto amaterizmus, keď sa novinárske nuly nechajú dodrgať k témam úplne mimo konceptu tak často medzi nemeckými profesionálmi v oblasti masmédií často nevidno. Úroveň „tĺka“, ako otvorene ocenil kvality žurnalistu Robert Fico sa prejavila aj tým, že nevedel, že Olaf Scholz nie je predseda SPD. Pri prekvapujúcej reakcii Olafa Scholza na takéto konanie mu Robert Fico povedal, že takéto ich správanie je ešte „lahoda“. Spupný, avšak absolútne diletantský slovenský mainstream zo svojich provinčných pozícií však len tak ľahko neustúpi. Práve reakcia nemeckých novinárov, krútiacich očami, hovorila sama za seba.

Slovenskí „novinári“ si jednoducho dali tú námahu, aby sa pokúsili pred Olafom Scholzom Roberta Fica čo najviac skompromitovať. To sa im však nepodarilo, pretože Slovensko má stále s Nemeckom dobré vzťahy, aj preto, že je jedným z našich najvýznamnejších partnerov v oblasti ekonomiky a priemyslu.

Robert Fico neprestane bojovať za zrušenie ÚŠP, pretože túto inštitúciu označil za najviac ohrozujúci element práva na Slovensku, kryjúci všetky najväčšie svinstvá, ktoré sa na Slovensku diali počas vypočúvaní, nezákonných kolúznych väzbách a rôznych káuz, pri ktorých prišli o život ľudia a je dokázané, že obvinené osoby vypočúvané prostredníctvom Lipšicovej prokuratúry neboli z ničoho reálneho usvedčené. Táto inštitúcia roky zneužívala právomoci verejného činiteľa. To je dôvod, prečo koalícia od svojich krokov neustúpi a bude ďalej pracovať na zrušení anachronizmu v oblasti európskej legislatívy.  

Prvá rada šéfa premiérových poradcov: NA ZAHRANIČNÉ CESTY BEZ KORPORÁTNYCH MÉDIÍ! (VIDEO)
Každý predseda vlády potrebuje svoj poradný tím. Nemôže rozumieť všetkému, ale na druhej strane je za mnohé zodpovedný a za mnohými jeho rozhodnutiami stoja rozhovory práve s poradcami. Preto niet divu, že takýto tím bude potrebovať aj Robert Fico.... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik