OPRAVA: Zoroslav Kollár zverejnil video č. 1 o Ivanovi Korčokovi
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zoroslav Kollár zverejnil prvé video, ktoré venoval Ivanovi Korčokovi. Vo videu zverejnil dokumenty, ktoré potvrdzujú, že kandidát na prezidenta Ivan Korčok spolupracoval s ŠTB a donášal na ľudí!

Aktualizované: dňa 23.02.2024 o 19:50

Na základe informácii z agentúry AFP a kontroly faktov (nájdete ho TU) , túto správu upravujeme a označujeme predmetné informácie ako zavádzajúce.

"Necelé dva mesiace pred prvým kolom prezidentských volieb na Slovensku tisíce užívateľov sociálnych sietí zdieľali falošné dokumenty, podľa ktorých hlavný opozičný kandidát Ivan Korčok v polovici 80. rokov spolupracoval so Štátnou bezpečnosťou. Virálne príspevky odkazujú na údajné dokumenty, ktoré vraj spísali príslušníci ŠtB, ako na dôkaz, že Korčok, bývalý seniorný diplomat a minister zahraničných vecí, donášal na členov svojho univerzitného volejbalového tímu počas svojich študentských čias. Ústav pamäti národa a český Archív bezpečnostných zložiek však uviedli, že dokumenty nie sú autentické. Agentúra AFP pri ich porovnávaní s verejne dostupnými archívnymi dokumentmi ŠtB z rovnakého obdobia zistila viaceré nezrovnalosti," píše v úvode agentúra.

Pôvodný článok:

V prvej časti sa venuje protestom, ktorými chcé opozícia podľa Zoroslava Kollárova zamedziť zrušeniu špeciálnej prokuratúry a tiež radikálnemu zníženiu trestov za ekonomickú trestnú činnosť.

Spomína roky 2020 – 2023 a tiež pripomína, že vtedajšia koalícia podľa slov vtedajšej opozície páchala trestnú činnosť v súvislosti s trestnými konaniami. 

V ďalšej časti videa porovnáva protesty z novembra 1989 so súčasnými protestmi. Korčoka porovnáva s Budajom, ktorý v tom čase na protestoch stál a odvtedy je politik, ktorý vystriedal už niekoľko strán. Kollár poukazuje na to, že aj Ivan Korčok stojí na protestoch, akurát mu chýba tá povestná čiapka.

Vo videu sú zverejnené aj dokumenty, ktoré majú byť podľa Zoroslava Kollára dôkazom, že Ivan Korčok spolupracoval s ŠTB!

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

TIBOR GAŠPAR VYTOČENÝ DO BIELA! GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV...
GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV, ZABÁVAJÚCICH SA NA SMRTI OBVINENÝCH, JE NEREFORMOVATEĽNÁ, píše na sociálnej sieti Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar dodáva, že ÚŠP je jediný orgán štátu, ktorý nemá právnu subjektivitu a zároveň je... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik