TRAGÉDIA V BELGICKU! LIETADLO NARAZILO DO AUTA! (FOTO)
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Malé lietadlo narazilo do auta neďaleko letiska v belgickom kúpeľnom meste, pričom zahynuli dvaja ľudia, pilot a pasažier športového lietadla, informovala v nedeľu belgická komerčná televízia RTL Info.

Starostka kúpeľov Sophie Delettreová pre televíziu povedala, že mladý pilot lietadla z Nemecka zmeškal pristátie a po neúspešnom prevzatí lietadla narazil do zeme na ceste neďaleko letiska Spa-Malchamps, kde zmietol auto.

LIETADLO AJ AUTO BOLI ÚPLNE VYHORENÉ.

Pokus o pristátie v ranných hodinách bol sťažený silným vetrom, zdôraznil. Belgický verejnoprávny rozhlas a televízia RTBF na svojej webovej stránke uviedlI, že dvaja ľudia, pilot a pasažier lietadla, zahynuli.

Vodič auta, ktorý bol v blízkosti auta, nebol zranený.

Po nesprávnom pristátí sa lietadlo zrútilo do zeme na okraji hlavnej cesty medzi mestami Spa a Francorchamps, necelých 100 metrov od letiska.

Postihnutá diaľnica bola uzavretá pre dopravu v oboch smeroch a na mieste operujú policajti a hasiči. Úrady životného prostredia sú tiež prítomné, aby zabránili znečisteniu povodí blízkych kúpeľov, uviedli.

TRAGÉDIA VO VEĽKEJ FATRE! Po páde lavíny zahynul 65-ročný muž
Po páde lavíny na vrchu Krížna vo Veľkej Fatre zahynul v nedeľu 65-ročný muž, druhý zranený muž je v opatere Horskej záchrannej služby (HZS). Na sociálnej sieti o tom informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR. Podľa hovorkyne... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik