ŠOKUJÚCE VIDEO! DEMONŠTRANTI vyliali na Monu Lisu v Paríži polievku
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

 

Dve environmentálne aktivistky vyliali polievku na Monu Lisu v parížskom Louvri a požadovali zdravé a udržateľné potraviny.

Návštevníci parížskeho Louvru s úžasom sledovali, ako dve ženy striekajú polievku na slávny obraz Da Vinciho, Monu Lisu.

Jedna z dvoch aktivistiek si vyzliekla sako a ikázala na biele tričko, ktoré mala na sebe a na ktorom bolo čiernymi písmenami napísaný slogan skupiny environmentálnych aktivistov Riposte Alimentaire (Food Response).

Čo je dôležitejšie? Umenie alebo právo na zdravé a udržateľné potraviny?

MAĽBA, KTORÁ BOLA ZA NEPRIESTRELNÝM SKLOM, ZOSTALA NEDOTKNUTÁ.

Parížska polícia oznámila, že po incidente zatkla dvoch ľudí.

Incident nasledoval po tom, ako sa francúzski farmári pripojili k nemeckým a poľským demonštrantom a povedali európskym lídrom, že už stačilo. Francúzsko bolo prekvapené rozsahom protestov.

VIDEO! Uhrík zdôrazňuje! Neskutočné... Tie euro-inštitúcie sú čoraz drzejšie
Žiadna banka (ani tá európska) nám nebude určovať, ako má vyzerať naša štátna ústava! Zdôrazňuje europoslanec Milan Uhrík (Republika) na sociálnej sieti. "Chápete to? Tak my (Slovensko) sme podľa európskej centrálnej banky prekročili svoju... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik