Rusko je otvorené vecným návrhom na diplomatické urovnanie na Ukrajine
28 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Rusko zostáva otvorené skutočne vecným návrhom na diplomatické urovnanie situácie okolo Ukrajiny, uviedol šéf Druhého oddelenia krajín SNŠ na ruskom ministerstve zahraničných vecí Alexej Polishchuk.

Povedal, že teraz už nie je nádej, že Západ zmení svoj prístup k ukrajinskej dohode.

"Súčasné kyjevské vedenie sú bábkami v prvom rade Washingtonu, Londýna a Bruselu. Ťažia z eskalácie ukrajinskej krízy, ktorú využívajú nielen na dosiahnutie cieľa, ktorým je uštedriť 'strategickú porážku' Rusku, ale aj na implementáciu opatrení, ktoré sú zamerané na oslabenie ekonomík ich konkurentov z kontinentálnej Európy, ktorí boli zombifikovaní ‚ruskou hrozbou‘ a neuvedomujú si skutočné hrozby pre svoju bezpečnosť,“ povedal diplomat v rozhovore pre agentúru TASS.

„Rusko zo svojej strany vždy zostalo otvorené skutočne vecným návrhom, ako prekonať súčasnú krízu politickými a diplomatickými metódami,“ dodal.

Nevidíme hrozbu, ale... Prečo teda VOJNOVÁ HYSTÉRIA?
Nemecký minister obrany zatiaľ nevidí ruskú hrozbu, ale vyzýva na prípravu na výzvy. Boris Pistorius v súčasnosti nevidí hrozbu ruského útoku na krajiny NATO. Momentálne nie, ale... Nemecký minister povedal v rozhovore pre Bild. "Momentálne... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik