PRÁSK! Ódor, Hlina, Remišová...
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Názor Olivera Bakoša, filozofa, s názvom: Slovenský politický orloj či kaleidoskop? (Ódor, Hlina, Remišová...), zverejnený v denníku Pravda, prinášame v plnom znení.

Ľudovít Ódor

Mnohých spoluobčanov potešilo, že úplne nestranný expremiér našej predposlednej vlády Ľudovít Ódor sa v ďalšom živote vôbec nestratí. Pravdepodobné plánované zápecníctvo rýchlo vymenil za činorodú aktivitu v radoch hnutia Progresívne Slovensko.

Vyjadril to úprimnými a presvedčivými slovami. „Neplánoval som tu byť, no v zásade sa mi ťažko pozerá z domu na to, ako táto vláda unáša celé Slovensko absolútne nesprávnym smerom,” skonštatoval bývalý predseda vlády. Po eurovoľbách sa vraj rozhodne, či do hnutia aj vstúpi.

Je pritom dosť možné, že absolútne nesprávny smer, ktorým je celé Slovensko unesené, tak trochu vyplýva z rozhodnutia niektorých voličov, ktorí konanie Ódorovej vlády nepochopili a nedocenili. Veď aj pani prezidentka poznamenala, že si najviac cenila jeho humor, teda ak som ju správne pochopil.

Bude vraj viesť kampaň PS do tohoročných eurovolieb, ktorá, aspoň podľa všetkého, nebude vôbec ľahká, no v každom prípade pre budúcnosť našej krajiny rozhodujúca. V kampani bude podľa jeho slov „potrebné vysvetľovať ľuďom dôležitosť nášho členstva v Európskej únii“. S takým programom a cieľom je dnes istotne nemožné u nás nezvíťaziť.

To, čo je v slovenskom politickom živote azda najzaujímavejšie, je práve táto možnosť politikov, aby zohrávali významnú úlohu v hnutiach alebo stranách, s ktorými, aspoň navonok, pôvodne nesúviseli.

Alojz Hlina

Napríklad bývalý poslanec Alojz Hlina sa svojho času tak akosi rozkmotril s Igorom Matovičom, predsedom OĽaNO, a poďho (!) do Kresťanskodemo­kratického hnutia – a to rovno za jeho predsedu.

Pár rokov nato sa z OĽaNO vychytil poslanec Richard Vašečka – a prásk (!) – zase do KDH a zase rovno za predsedu. Lenže tam už ako predseda sedel Alojz Hlina, totiž svojím spôsobom tiež z OĽaNO.

Keďže KDH nechcelo mať dvoch predsedov naraz a navyše oboch priamo z OĽaNO, Vašečkom, asi ako služobne mladším, hnutie dosť tak ohrdlo. No on sám napriek tomu v KDH ešte po celý rok zostal. Teda aby sa nepovedalo.

https://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/697268-slovensky-politicky-orloj-ci-kaleidoskop-odor-hlina-remisova/

Stálica slovenského politického neba Remišová

Tieto príklady však vôbec nezostali nepovšimnuté, lebo onedlho z hniezda OĽaNO doslova vzlietla stálica slovenského politického neba Veronika Remišová – a prásk (!) – rovno za predsedníčku strany Za ľudí. Vašečka a Remišová sa však do OĽaNO (dnes už do Slovenska) medzitým vrátili. No Hlina tak akosi prešiel do Sasky, aby tam jej – tak trochu už zatrpknutých – členov zapálene presviedčal o nesporných výhodách hodnôt liberalizmu.

Patrik Dubovský

Túto trmu-vrmu v slovenskom politickom živote však nateraz nezachraňuje hnutie Slovensko (predtým OĽaNO) ako bývalo zvykom, ale historik Patrik Dubovský z Ústavu pamäti národa a člen Za ľudí.

Keď videl, ako poslanec Ľuboš Blaha vymenil obraz Zuzany Čaputovej za portrét Ernesta Che Guevaru, nielenže naňho podal trestné oznámenie, no pritom skromne dospel k presvedčeniu, že oveľa lepšie bude nahradiť obraz prezidentky Čaputovej obrazom seba samého.

Rozhodol sa pravdepodobne preto sám kandidovať za prezidenta, aby z nedokonalého politického života Slovenska definitívne odstránil tieto jeho drobné nedostatky.

R. Fico OSTRO! My sme nikomu nevykopávali dvere...
Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) je presvedčený, že v rokoch 2020 - 2023 dochádzalo v súvislosti s prácou Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) k porušovaniu ľudských práv obvinených osôb, vládna koalícia však podľa neho nechce ísť cestou revanšu.... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik