ODHALENIE umelej inteligencie! Týchto 8 udalostí by mohlo viesť k tretej svetovej vojne a miliónom úmrtí
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Chatboty sa stali súčasťou našich životov. Aj keď ich používame len pár rokov, umelá inteligencia sa neustále vyvíja a zbiera všetky informácie. Programu s názvom ChatGPT sa najnovšie pýtali na to, aké veci môžeme očakávať v blízkej budúcnosti v dôsledku štatistík a aktuálnych udalostí a umelá inteligencia nám predstavila strašnú budúcnosť.

Denník The Sun skúmal, ako by naša budúcnosť mohla pokračovať v najhoršom prípade. ChatGPT im ozrejmil, čo by mohlo viesť k tretej svetovej vojne. Podľa umelej inteligencie existuje 8 faktorov, ktoré ovplyvnia našu budúcnosť a ktoré môžu viesť k miliónom úmrtí.

Je dôležité poznamenať, že ide o čistú špekuláciu, skutočné udalosti môžu byť ovplyvnené množstvom nepredvídaných faktorov - začala svoju správu.

1. Územné spory

Podľa programu je situácia na Ukrajine, domáca vojna a rastúce napätie v Kórei a Číne o územné spory. Podľa ChatGPT, ak by tieto konflikty eskalovali, mohlo by to vyvolať ďalšiu veľkú vojnu.

2. Nacionalizmus a populizmus

V programe sa uvádza, že nástup nacionalistických alebo populistických lídrov k moci presadzujúcich agresívnu zahraničnú politiku by mohol zvýšiť napätie a obmedziť mierovú komunikáciu medzi stranami. Podľa ChatGPT môžu politicky zmýšľajúci lídri podkopať medzinárodnú spoluprácu.

3. Neúspešné diplomatické intervencie

Podľa Chat GPT, ak dôjde k ďalším neúspešným diplomatickým intervenciám, ako sa to stalo na Ukrajine alebo v Gaze, mohlo by to vyvolať ďalšiu svetovú vojnu. Podľa programu by sa medzinárodné organizácie mali snažiť riadiť konfliktné situácie prostredníctvom komunikácie.

4. Technologické a zbrojné preteky

Podľa Chat GPT obavy z technologického oneskorenia viedli čoraz viac krajín k tomu, aby cítili potrebu zapojiť sa do pretekov v zbrojení. Z dlhodobého hľadiska to však môže viesť k tomu, že národ bude mať pocit, že úspechy inej krajiny pre nich predstavujú potenciálnu hrozbu a zo strachu sa môže pocit obrátiť na útok.

5. Hospodárske záujmy národov

Program napísal, že za prebiehajúcimi konfliktmi sú ekonomické záujmy iných krajín. Čoraz viac ľudí preberá úlohu za jednou z ďalších strán v nádeji, že z toho budú profitovať. Zatiaľ čo napríklad na Blízkom východe Irán neustále prichádza ako podporovateľ krajiny, ktorá vytvára konflikt, napríklad Amerika alebo Británia hľadajú na opačnej strane zisk pre seba. Podľa Chat GPT môže konflikt medzi prebiehajúcimi záujmovými skupinami nakoniec viesť ku globálnym konfliktom.

6. Boj o zdroje

V priebehu niekoľkých rokov budú prírodné zdroje, ako je pitná voda, ropa alebo vzácne minerály, čoraz dôležitejšie. Podľa programu by sa za nich mohli začať čoraz krvavejšie boje.

7. Hospodárska kríza

Politické nepokoje alebo hospodárska nestabilita stačia na spustenie vážnej globálnej hospodárskej krízy. Reakciou štátov na to, by mohlo byť nasadenie vojenských operácií podľa programu.

8. Kybernetická vojna

Program tiež ponúkol trochu sebakritiky, pretože vyjadril svoju vlastnú úlohu v budúcich vojnách. Podľa Chat GPT sa umelá inteligencia bude čoraz viac používať na propagandistické texty, nahrávky a kybernetickú vojnu. A vojna v internetovom priestore môže celkom ľahko spôsobiť streľbu v reálnom svete, uzavrel Chat GPT.

PRIESKUM! TAKTO BY DOPADLI PREZIDENTSKÉ VOĽBY, keby sa konali v druhej polovici januára!
V prvom kole prezidentských volieb by v druhej polovici januára získal najviac hlasov Peter Pellegrini s podporou 38,1 percenta. S druhým najväčším počtom hlasov by s ním do druhého kola volieb postúpil Ivan Korčok (35,6 percenta). V druhom kole by... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

ROBERT FICO SFÚKOL POLLÁKA z hnutia OĽaNO! Ten obvinil premiéra z nenávisti voči Rómom (VIDEO)
Poslanec Peter Pollák mladší, z vykričanej strany OĽaNO napadol premiéra Roberta Fica a označil ho ako osobu, nenávidiacu Rómov, pričom sa tváril nesmierne ublížene. Pýtal sa, prečo... Premiér má argumenty, ktoré odzbroja aj toho najväčšieho... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik