Minister Kaliňák ostro: OPOZÍCIA POZNÁ LEN VÝMYSLY ZO SME, DENNÍKA N A AKTUALÍT!
29 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

"OPOZÍCIA POZNÁ LEN VÝMYSLY ZO SME, DENNÍKA N A AKTUALÍT, A POTOM TO TAK V DISKUSII AJ VYZERÁ," zdôrazňuje na sociálnej sieti minister obrany Robert Kaliňák (SMER - SSD), ktorý sa zúčastnil politickej diskusie RTVS O 5 minút 12.  Diskutoval tam s poslankyňou Marcinkovou (SaS).

"Schopnosť diskutovať a počúvať, je zo strany našej opozície na bode mrazu, pretože im akýkoľvek iný názor ako ich, vadí už z podstaty. My radi diskutujeme, ak je s kým a obsahom diskusie sú vecné argumenty a nie politické frázy," prízvukuje Robert Kaliňák.

Kaliňák je presvedčený, že by bolo ľahké a možno aj logické rezignovať na diskusiu s neznalým, ale..."my vieme prečo máme iný názor a vždy to radi vysvetlíme aj tým, ktorí si mylne myslia, že sú niečo viac," vysvetľuje minister obrany.

Viac vo videu:

Politológ: ŠTYRI STRÁPNENIA POSLANKYNE MARCINKOVEJ
Poslankyňu Vladimíru Marcinkovú z SaS som pri jej vstupe do verejného života považoval bez ohľadu na jej názory za výnimočne talentovanú političku, ktorá dokáže veľmi kultivovaným spôsobom upratať aj tých najagresívnejších protivníkov. Buď sa... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Minister Kaliňák vs poslankyňa Marcinková! Vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie, tvrdí Kaliňák

Vojna na Ukrajine nemá vojenské riešenie. Je čas začať hovoriť o mierových rokovaniach. Vyhlásil to podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Podľa podpredsedníčky Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti Vladimíry Marcinkovej (SaS) je v slovenskom záujme, aby sme naďalej susedili s Ukrajinou, nie Ruskom.

"Bez ohľadu na to, ako sa konflikt skončí, Ukrajina bude mať vždy hranice s Ruskom. Nevysťahuje sa. Mierová snaha je to, čo najviac potrebuje," povedal Kaliňák.

Situácia na fronte je podľa neho momentálne zamrznutá. Vzhľadom na stav, v akom sa momentálne vojenský konflikt nachádza, treba začať hovoriť o mierových rokovaniach. Angažovať by sa v tom mali lídri Európskej únie i USA.

Podľa Marcinkovej je v bezpečnostnom, hospodárskom aj politickom záujme Slovenska, aby krajina naďalej susedila s Ukrajinou, nie s Ruskom, a aby vyšla Ukrajina ako demokratická a nezávislá krajina. Podľa nej sú plány prezidenta Ruska Vladimira Putina širšie, ako len ovládnutie Ukrajiny. Čím je preto podľa nej Ukrajina úspešnejšia, tým ďalej je Rusko od Slovenska. Prikláňa sa tiež k mierovým rokovaniam.

V súvislosti s miestom rokovaní premiéra Roberta Fica (Smer-SD) s ukrajinským náprotivkom Denysom Šmyhaľom v Užhorode nevidí Kaliňák nič zlé. Miesto bolo vybraté aj preto, lebo obe krajiny sú susedmi a aj v súvislosti s rokovaním vlády SR. "Nikomu nepodliezame, neadorujeme," odkázal. Odmietol tvrdenia, že by sa Fico bál ísť do Kyjeva. Obhajoval tiež jeho výroky o vojenskej situácii v Kyjeve. Poukázal na to, že obdobne medializovaná situácia bola v minulosti napríklad v Bejrúte či Afganistane.

V súvislosti s Ficovými výrokmi hovorí Marcinková o bagatelizovaní, nedôstojnosti a neúcte voči ľuďom, ktorí každý deň žijú v strachu. Vyzýva na rešpekt. Odkazuje tiež, že ak sa slovenský premiér nebojí vycestovať do ukrajinského hlavného mesta, nech tak urobí.

Kaliňák odmietal medializované informácie, že by zahraničné spravodajské služby prestali so Slovenskom zdieľať citlivé informácie. Tvrdí, že sa diskusie zintenzívnili. V rámci rezortu obrany hovorí o prehodnocovaní niektorých zmlúv. Za jednu z najväčších výziev označuje masívnu podporu protivzdušnej obrany chrániacej celé Slovensko. Modernizovať však treba aj infraštruktúru.

Na margo novely Trestného zákona Kaliňák poznamenal, že do nej budú zapracované pripomienky Európskej komisie, ktorá má isté požiadavky. V ostatných prípadoch pôjde podľa neho o kozmetické úpravy. Nevylúčil, že môžu prejsť aj niektoré veci z opozície. Marcinková podotkla, že pri návrhu nevidí inšpiráciu so susednými krajinami, na ktorú sa koalícia odvoláva.

Podpredseda parlamentu: MARCINKOVÁ STRÁPNILA CELÚ SAS - KALI JU VYŠKOLIL AKO MALÉ DIEŤA
"SaS je mŕtva strana. So Sulíkom bola aspoň sranda - rožky, excely, Dubaje. Pánabeka, ale Marcinková? To čo je?" Pýta sa na sociálnej Telegram podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER - SSD). Ľuboš Blaha reaguje na sociálnej sieti na politickú... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

ROBERT FICO SFÚKOL POLLÁKA z hnutia OĽaNO! Ten obvinil premiéra z nenávisti voči Rómom (VIDEO)
Poslanec Peter Pollák mladší, z vykričanej strany OĽaNO napadol premiéra Roberta Fica a označil ho ako osobu, nenávidiacu Rómov, pričom sa tváril nesmierne ublížene. Pýtal sa, prečo... Premiér má argumenty, ktoré odzbroja aj toho najväčšieho... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik