MIMORIADNE! TRAJA AMERICKÍ VOJACI PRIŠLI O ŽIVOT! BIDEN SĽUBUJE ODVETU!
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

V konflikte v Gaze môže dôjsť k eskalácii, pri nálete zahynuli americkí vojaci, informuje maďarský portál Index. Americký prezident Joe Biden sľubuje odvetu.

Traja americkí vojaci zahynuli a najmenej dve desiatky utrpeli zranenia pri útoku dronom, ktorý v sobotu večer zasiahol americkú základňu v Jordánsku, uviedli v nedeľu americkí predstavitelia.

Predstavitelia uviedli, že dron bol vypálený militantmi podporovanými Iránom a zdá sa, že pochádzal zo Sýrie. Ako poznamenáva CNN, je to prvýkrát, čo americkí vojaci zomreli na Blízkom východe od začiatku vojny v Gaze.

Americké sily na základni založili svoju pozíciu v Strážnej veži 22 ako súčasť spoločnej poradenskej a asistenčnej misie s Jordánskom.

V rozhovore pre ABC News predseda zboru náčelníkov štábov generál CQ Brown povedal, že cieľom USA je kontrolovať udalosti na Blízkom východe a vyhnúť sa eskalácii konfliktu.

Od piatka došlo k viac ako 158 útokom na americké a koaličné sily v Iraku a Sýrii. Doteraz nespôsobili vážne zranenia ani škody na infraštruktúre.

Joe Biden sľubuje odpoveď

Americký prezident Joe Biden vydal v nedeľu vyhlásenie v reakcii na správy o vojenskom incidente, v ktorom prisľúbil, že bude brať zodpovedné osoby na zodpovednosť. Dodal, že "čas a spôsob" odpovede si vyberú Spojené štáty.

Nepochybujte: budeme brať na zodpovednosť všetkých zodpovedných, kedy a ako, sa rozhodneme.

Biden to uviedol vo vyhlásení zverejnenom na stanici X.

Vojenskí analytici, ktorí hovorili s americkými médiami, uviedli, že militanti útočia na americké jednotky.

ZABITÍM AMERICKÝCH VOJAKOV PREKROČILI HRANICU; čo by mohlo viesť k zmene politiky USA na Blízkom východe založenej na odstrašovaní a zároveň k eskalácii konfliktu na Blízkom východe.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

TIBOR GAŠPAR VYTOČENÝ DO BIELA! GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV...
GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV, ZABÁVAJÚCICH SA NA SMRTI OBVINENÝCH, JE NEREFORMOVATEĽNÁ, píše na sociálnej sieti Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar dodáva, že ÚŠP je jediný orgán štátu, ktorý nemá právnu subjektivitu a zároveň je... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik