Igor Matovič mal slabú chvíľku!
28 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Igor Matovič, predseda bývalého hnutia OĽaNO sa na sociálnej sieti vyjadril k Sobotným dialógom. V diskusnej relácii RTVS boli hosťami predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini a opozičný poslanec Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska (PS). Igor Matovič mal opäť slabú chvíľku a nechýbali slová ako mafoš, pupuš a podobne.

"Vcelku by ma zaujímalo, aká na to musí byť charakterová výbava, ak TEN ISTÝ ČLOVEK sa najprv spolčí s Pellegrinim pri povalení Hegerovej vlády (lebo VRAJ nebojovala voči mafii a korupcii) … a do roka, mesiaca a pár dní si s ním sadne do Sobotných dialógov a tomu istému Pellegrinimu vyčíta, že koná ako sluha mafie," uviedol Igor Matovič na adresu Tomáša Valášeka (PS).

Hneď po Valášekovi dostali svoje aj novinári z mainstreamu

"Zaslepenosť progresívnych novinárov a politikov Pellegrinim a jeho zbožňovanie ako moderného to demokrata, ktorý sa určite po voľbách nepridá na stranu mafie, nahnali mafošovi státisíce voličov a umožnili tak návrat mafie na veľkom bielom koni. Zbytočne som im hovoril nerobte to, pupuš je zradca a verne vždy slúžil a bude slúžiť mafii. Neposlúchli a zlý som bol ja a správne orientovaný bol ich vysnený politický partner … a tak na ich obmedzenosť doplatili všetci poctiví ľudia,"skonštatoval v závere príspevku Igor Matovič, ktorý stále nechápe, že voľby už boli, karty rozdali ľudia a dnes ich rozdáva koalícia, ktorej súčasťou on nie je.

Pellegrini: Do pozmeňujúceho návrhu k TZ sa pretaví časť pripomienok EK 

Do pozmeňujúceho návrhu k novele Trestného zákona (TZ) sa pretaví aj časť pripomienok Európskej komisie (EK). Ochrana finančných záujmov EÚ nebude oslabená. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to deklaroval predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini. Opozičný poslanec Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska (PS) považuje legislatívny návrh za neopraviteľný a nenapraviteľný.

"Pripravujú sa pozmeňujúce návrhy, ktoré vylepšia návrh zákona aj na základe pripomienok Európskej komisie, na základe pripomienok generálneho prokurátora," povedal Pellegrini. Podotkol, že opoziční poslanci účelovo naťahovali diskusiu k návrhu na skrátené legislatívne konanie, ktorá trvala takmer 13 dní. Opozícia podľa neho politicky využíva túto tému aj na organizovanie protestov.

"My si myslíme, že tento zákon, tak ako bol predložený, je nenapraviteľný a neopraviteľný. Koalíciu žiadame, aby ho stiahla," reagoval Valášek. Kritizoval skrátené legislatívne konanie i skrátenie diskusie v prvom čítaní na 20 hodín. Legislatíva podľa neho pre tieto kroky narazí na Ústavnom súde.

V prípade pomoci Ukrajine sú podľa predsedu parlamentu dôležité skutky

"Slovensko je naďalej významným partnerom Ukrajiny a pomáha všade tam, kde môže. Okrem toho, že nebudeme už viac posielať z vlastných skladov slovenskej armády žiadne zbraňové systémy," zdôraznil Pellegrini s tým, že Ukrajina je suverénny štát a má právo na územnú celistvosť.

Valášek víta, že slovenská vláda na európskej pôde neblokuje 50-miliardovú pomoc Ukrajine. Keď sa Ukrajine podarí ustáť ruskú agresiu, je podľa neho v záujme východného Slovenska, aby profitovalo zo vzájomných vzťahov. Kritizoval spôsob, akým sa premiér Robert Fico (Smer-SD) vyjadroval o situácii v Kyjeve.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

TIBOR GAŠPAR VYTOČENÝ DO BIELA! GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV...
GESTAPÁCKA PARTIČKA SOCIOPATOV, ZABÁVAJÚCICH SA NA SMRTI OBVINENÝCH, JE NEREFORMOVATEĽNÁ, píše na sociálnej sieti Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar dodáva, že ÚŠP je jediný orgán štátu, ktorý nemá právnu subjektivitu a zároveň je... Čítať ďalej
28 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik