Z TOHTO VIDEA ODPADNETE! UŽ AJ FRANCÚZI TO MYSLIA SAKRAMENTSKY VÁŽNE. Blokáda Paríža je na spadnutie
29 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Výzvy na revolúciu sú opäť vo Francúzsku témou dňa. Farmári sľúbili, že budú pokračovať vo svojich traktorových protestoch proti globalistickej zelenej agende plánovanou blokádou Paríža po odmietnutí „ústupkov“ od vlád, informuje Breitbart.

Po týždni odstavovania diaľnic v celej krajine, čo nútilo politikov všetkých vrstiev, aby sa s nimi stretli na ich trávniku, sa farmárske povstanie chystá do francúzskeho hlavného mesta, pretože na nich nezapôsobili kompromisy navrhované novonastúpeným premiérom Gabrielom Attallom.

Keďže ich požiadavky neboli splnené, farmári sa rozhodli zvýšiť tlak na metropolitné liberálne elity, ktoré hlasujú za politiku zelenej agendy bez toho, aby pocítili dôsledky a umožnili vidieckemu obyvateľstvu trpieť.

To, čo sa nazýva „obliehanie Paríža“, farmári plánujú zatvoriť najmenej sedem kritických vstupných bodov do mesta a naznačili blokádu trhu Rungis, druhého najväčšieho veľkoobchodného trhu s potravinami na svete, ktorý slúži ako hlavný uzol pre dodávky potravín do Paríža.

„Myšlienkou je, že neexistujú žiadne nákladné autá, ktoré by obslúžili hlavné mesto, aby zabezpečili, že sa do Paríža nedostane žiadny produkt, aby Parížania pochopili, že k životu potrebujú farmárov. Hovorím našim priateľom v regióne hlavného mesta: bude to dlhý týždeň,“ povedal pre Le Figaro šéf Zväzu mladých farmárov Maxime Buizard.

V reakcii na to minister vnútra Gérald Darmanin vyzval políciu, aby zaviedla „obranný systém, ktorý by zabránil akémukoľvek blokovaniu“ trhu Rungis, parížskych letísk a zabránil „každému vstupu“ traktorov do samotného mesta.

Obchod sa stal hlavným problémom pre poľnohospodárov v celej Európe za posledné dva roky po ruskej invázii na Ukrajinu, po ktorej sa Brusel rozhodol otvoriť na svoj trh bezcolný dovoz poľnohospodárskych produktov z bývalého sovietskeho štátu, čím zaplavil trhy lacnejšou produkciou a podhodnotil ceny. miestnych farmárov.

ŠIALENÝ KOCÁB: FICO NAVÁDZA RUSKÉ RAKETY NA SLOVENSKÉ KAPELY V KYJEVE! (VIDEO)
Najväčšia perla českej rusofóbie! Michael Kocáb to nemá v hlave v poriadku, alebo Denník N zámerne zavádza. Fico sa vraj odhalením miesta konania festivalu Pohoda v Kyjeve dopustil vlastizrady alebo dokonca kolaborácie s Putinom! Asi mu nikto... Čítať ďalej
29 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik