Čaputová múti parlamentnú vodu... ČO JEJ SILY STAČIA!
27 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Anna Belousovová sa vyjadrila k aktivite dezertujúcej „prezidentky všetkých Slovákov“ vo svojom statuse mimoriadne kritickým spôsobom. Nepáči sa jej, že robí zbytočné naprieky a sťažuje tým prácu koalícii, snažiacej sa napraviť všetko, čo bývalá vláda buď pokazila, či neurobila vôbec.

„Pani prezidentka už síce strihá meter a má to za pár, ale ako vidno z jej vyjadrení, budú to pre nás ešte ťažké dni,“ začala svoj revanš na adresu prezidentky Anna Belousovová. „U mňa dnes „zabodovala“ svojim vyjadrením na dianie v parlamente. Konkrétne obmedzenie diskusie o novele zákonov v oblasti trestného práva,“ dodala.

Anna Belousovová zdôraznila, že Zuzana Čaputová považuje obmedzenie diskusie za "neospravedlniteľné uprednostnenie vlastného záujmu koalície pred ústavnými princípmi a verejným záujmom". Keď to tvrdí prezidentka, ktorá nikdy neobhajovala tak záujmy verejné ako ani osobné, je to iróniou. Čaputová po väčšinu svojej krátkej kariéry keď vystrelila ako supernova, a rovnako rýchlo sa snaží aj zmiznúť zo scény, počúvala skôr záujmy tretích osôb a subjektov.

Čaputová hovorí o absencii odbornej a obmedzenie parlamentnej diskusie, čo podľa nej ešte viac znásobuje riziká spojené s touto novelou, pretože neumožňuje dôsledne zvážiť všetky jej praktické a technické dôsledky.

„Zuzana Čaputová by mala právo na takéto vyjadrenia, ak by sa toho, čo teraz hlása, držala vždy. Takto tie jej kritické reči vyznievajú ako jedno veľké, nechutné pokrytectvo určené pre jej podobných, alebo sklerotikov, ktorí si nepamätajú, čo stvárala, keď sa prijímala tzv. Zmluva o obrannej spolupráci s USA, čo je v skutočnosti okupačná zmluva,“ uviedla Belousovová smerom k politickým prešľapom Zuzany Čaputovej.

„Vtedy jej vôbec nevadilo, že chýbala akákoľvek odborná diskusia o tejto zmluve. Nebrala do úvahy ani argumenty generálneho prokurátora a ďalších odborníkov, ktorí upozorňovali na hrozby, ktoré táto zmluva zakladá pre bezpečnosť občanov SR a ohrozenie slovenských národných záujmov,“ dodala Belousovová.

Anna Belousovová opäť nenechala na prezidentke Čaputovej nitku suchú. Fotokoláž: HD, Zdroj: Extraplus Kristián Majzlan / TASR

Čaputovej hru na strážkyňu zákonnosti a demokracie Belousovová neberie, pretože sa verejnosť k okupácii verejnosti postavila negatívne rovnako, ako to urobili i odborníci. Poukazuje na to, že túto okupačnú zmluvu porušujúcu suverenitu Slovenska podpísala podozrivo rýchlo.

Na adresu Korčoka pridala Belousovová pikantnú poznámku ako na niekoho, kto teraz hrdinsky mrzne uprostred davu na námestí, no vtedy z tepla svojho ministerského postu tiež obhajoval túto zmluvu prijatú narýchlo a priam pod diktátom USA.

„Myslím si, že títo ľudia, ktorí sa podieľali na vážnom ohrození slovenských záujmov a majú na svedomí likvidáciu suverenity Slovenska, by mali teraz čušať,“ ukončila svoje vyjadrenie Belousovová.

Slovenská republika otvorí jednu z rán na suverenite štátu
Premiér Fico chce otvoriť obrannú dohodu s USA. Je bez akejkoľvek štipky suverenity, tvrdí Zmluva, porušujúca suverenitu Slovenskej republiky podpísaná Matovičovsko-Hegerovskými poskokmi a odobrená prezidentkou „všetkých Slovákov“ Čaputovou sa... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik