TAK TAKTO? Taraba to pro(A)gresívnej opozícii VYTMAVIL! (VIDEO)
27 | 01 | 2024 I Dušan Janek

„Opozícia prejavila svoj farizejský prístup voči hlasovaniu“ informuje vo svojom statuse Tomáš Taraba na adresu opozície. Tá sa zaoberá iba šaškárňou na protestoch, na ktorých im pochlebujú ich priaznivci, ale keď majú robiť to, za čo sú reálne platení, nezúčastnia sa rokovaní v parlamente. Včera sa ich v parlamente zúčastnilo „až“ 38, pričom koalícii vyhadzujú na oči jej neprítomnosť.

Ak sa o tematických prioritách prerokovaných v parlamente vyjadrujú s obrovským zanietením, ich počet by mal byť oveľa vyšší. „Je vidieť, že proti zákonu nemajú žiadne argumenty“, vyjadril sa na adresu opozície Tomáš Taraba. „Dávajú tu 1 500 tých istých faktických poznámok a blokujú rokovanie parlamentu a keď dôjde k hlasovaniu, tak ich príde tridsaťosem do roboty,“ hovorí Tomáš Hanba s pohoršením.

„Je to hanba. Mali by sa ospravedlniť všetkým ľuďom, ktorých zvolávajú na námestia len preto, aby robili kampaň pánovi Korčokovi,“ dodal. Upozornil tým aj na fakt, že protesty, v ktorých bojovali za tzv. právny štát sa obrátili na čisto politicky angažované a sebaprospešné.

Vždy útočiace mainstreamové médiá sa ohradili na neprítomnosť Andreja Danka pri hlasovaní, no ten mal už vopred naplnený program a poslanci a nominanti za SNS mali už vopred stanovený počet poslancov, ktorý bude stačiť na schválenie novely zákona, neustále pertraktovanej v médiách. Médiá však tradične atakovali a nechápu, že niektorí politici sa nedajú rozkrojiť a stáva sa, že majú toľko povinností, že ich musia zastúpiť aj iní členovia parlamentu. Netolerujú fakt, že práve na to tam podpredsedovia NR SR sú, hoci bol vždy pripravený zúčastniť sa hlasovania.

Iba obštrukcie, žiadna skutočná práca

Tomáš Taraba tiež zdôraznil, že opozícia by mala konať čo sa týka hlasovania konštruktívnejšie, nie stále prinášať do debaty návrhy absolútne nesúvisiace s problémami, ktoré prednáša koalícia do diskusie v pléne. „O zákone sa vedie debata, prebiehajúca už jedenásty deň. Ak prídu akékoľvek normálne návrhy, sme ochotní počúvať, ale iba povedať že chce opozícia robiť kampaň pánovi Korčokovi, tak je to neskutočná hanba,“ zdôraznil znova Taraba.

Ako sa vyjadril, Trestný zákon bude i naďalej prioritou. Stavebný zákon sa novelizuje k 1. aprílu. Parlament to musí schváliť, v opačnom prípade skolabuje na Slovensku stavebný proces a ako ďalšia sa bude prerokovávať tematika novelizácie rokovacieho poriadku. Rokovací poriadok ukázal niektoré nedopatrenia. Padne v ňom návrh o tom, aby mohli prispievať faktickými poznámkami aj ministri vlády. „Ak niekto na vás kydá vedrá špiny a vy na to nemôžete na to reagovať ani dvojminútovou reakciou, tak je škoda debaty,“ povedal Taraba, pričom zdôraznil, že tieto vyjadrenia budú vytvorené bez zbytočného potenciálneho predlžovania faktickými poznámkami opozície, netrpiacimi skutočnou faktickosťou, skôr trpiacou na množstvo obštrukcií.

Čaputová, Šimečka, Ódor - JEDNA VEĽKÁ DÚHOVÁ CHOBOTNICA
Neprekvapuje ma, že podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Zuzana Čaputová kritizuje parlament za skrátenie rozpravy o rušení Lipšicovej prokuratúry. Čaputová tým iba potvrdzuje, že aj s Ódorom vždy len slúžila PS-ku a ich sponzorom. Jedna veľká... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik