Valášek a Pellegrini v OSTREJ VÝMENE NÁZOROV (VIDEO)
27 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Keď sa o novelách trestných kódexov len začalo hovoriť, predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) tvrdil, že opozíciu treba nechať, nech si povie svoje. S takou masívnou diskusiou ešte pred debatou o samotnom zákone však nerátal. V Sobotných dialógoch, kde bol hosťom on a Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) Pellegrini povedal aj to, že na konštruktívnu diskusiu treba dvoch a preto musel svoj postoj aj on prehodnotiť.

V ostrej diskusii v Sobotných dialógoch prišlo okrem novely trestného zákona aj na rezolúciu EP, ktorú iniciovali opoziční poslanci zo Slovenska. Hovorili o spore dekana Burdu a študentov, ale aj o pohode na Ukrajine a vyjadreniach Roberta Fica. Práve mantra „Lebo Fico“ tradične sprevádzala Valáškove reakcie na spoludiskutéra Petra Pellegriniho.

Žiadne obštrukcie sa vraj nekonali

Tomáš Valášek má na diskusiu k trestnému zákonu iný názor. Poprel tvrdenie Michala Trubana (PS) o tom, že ide o naťahovanie času opozíciou. Podľa Valáška ide pri skrátení rozpravy v prvom čítaní o mocenský ťah voči opozícii. Vláda podľa neho hrubo obišla normálne legislatívne procesy.

„Opozícia stále hovorí, že treba ten zákon zmeniť. Tak už poďme k tomu druhému čítaniu a nie že mesiac sme v prvom čítaní a nemôžeme zákon začať meniť,“doplnil Pellegrini. Valáškovi navyše vytkol, že na hlasovanie proti tomuto zákonu prišla polovica celej opozície.

Peter Pellegrini: Treba sa pohnúť ďalej, takto sa k ničomu nedostaneme (VIDEO)
Už aj inak trpezlivému predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) zrejme pretiekol ten povestný pohár. Vo videu totiž jednoznačne upozornil na fakt, že ak sa bude takto ďalej „naťahovať“ len príprava na novelizáciu trestných kódexov,... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Odlišný pohľad na rezolúciu EP

„Zákon ktorý predložili je neopraviteľný,“myslí si Tomáš Valášek s tým, že Ústavný súd SR proti novele podľa neho zasiahne a súčasná vláda riskuje „konflikt a kolíziu v EÚ“.

Predseda parlamentu sa sankcií neobáva – EK ani EP nemôžu procesy komentovať, kým zákon nebude prijatý. Naopak, slovenským europoslancom vyčíta, že v EP „nakydali na vlastnú krajinu a len sa snažia škodiť“. Problém nevidí ani v podpore rezolúcie zahraničnými europoslancami. Tí ju podporili bez vedomosti o texte a podpora je bežný jav bez znalosti reálií.

Valášek oponuje - EP a EK sa k ešte neprijatým veciam vyjadrovať môže, ak ohrozujú právny štát a práve toto je vraj ten prípad.

Ešte rezonuje aj téma študentov

Študenti sa v nedávnej minulosti prezentovali, že chcú disku

„Mňa rovnako, ako nás všetkých rodičia učili, že máme počúvať starších. Máme počúvať dekana, alebo prváka ktorý nemá ešte ani skúšku? Budem si vážiť názor dekana,“vyjadril sa k téme Peter Pellegrini, pričom Tomáš Valášek to vidí tak, že premiér „nabrýzgal“ študentovi. Práve preto sa za študenta postavila aj opozícia.

Prečo sa stretli v Užhorode

Obrovskú búrku podľa Petra Pellegriniho vyvolali slová premiéra Fica o „Pohode v Kyjeve“. Nie je premiérovým hovorcom, no myslí si, že ani výčitky voči premiérovi, prečo sa s Denisom Šmyhaľom stretol v Užhorode nie sú na mieste – stretli sa presne tam, kde sa stretnúť mali. Valášek hovorí o nehoráznosti. Podľa neho sa Ficovi nechcelo až do Kyjeva, preto prinútil premiéra krajiny, v ktorej zúri vojna, aby sa vzdialil z hlavného mesta, čo považuje za nehoráznosť.

Púchovský ohlásil návrat Hoaxy a Podvody: FACEBOOK HO VYPOL! A poručík sa vyhráža (VIDEO)
Je ťažké šíriť bludy, keď už nie ste pod záštitou polície! Poručík David Púchovský aktuálne pôsobí, ako poslanecký asistent Jaroslava Spišiaka (PS). Tam sa zrejme nenarobí, lebo sa rozhodol znovu rozbehnúť stránku, v ktorej bojom proti hoaxom a... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Pohoda na Ukrajine

Peter Pellegrini nemieni robiť z celej veci „búrku v koši“, no nechápe, ako niekto môže v meste, kde dopadajú bomby a podobne, „robiť diskotéku v takýchto časoch“. Valášek si myslí, že ako premiér, tak predseda NR SR situáciu bagatelizujú. Pellegrini pritom upozornil, že humanitárna pomoc Ukrajine stále pokračuje. Na otázku, ako je možné, že sa tam Pohoda koná, Valášek len reagoval, že „Hanba mu (Ficovi) za to.“

Téma - prezidentské voľby

"Princíp rovnováhy je úplne pomýlený. Kandidáta, ktorý ho presadzuje, zaväzuje neustále obhajovať opozičnú politiku a bojovať proti vláde, hoci pracuje pre ľudí a pre Slovensko. Ja sa uchádzam o podporu ľudí tejto krajiny, pretože prezident musí slúžiť najmä im!" - uviedol Pellegrini.

Viac vo videu: 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik