Richard Takáč: Záchrana školy je pred koštovkami priorita (FOTO+VIDEO)
28 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Opozičný poslanec Alojz Hlina (SaS) na tlačovej besede ministrovi pôdohospodárstva Richardovi Takáčovi (Smer-SSD) okrem iného vytkol fakt, že nebol tam, kde boli všetci ministri. Na veľtrhu v Berlíne a na rokovaní v Bruseli. Z ministrovej reakcie vyplynulo, že 19. januára bol v Liptovskom Mikuláši, kde tamojšej odbornej polytechnickej škole hrozí zánik.

Na tlačovej besede vo štvrtok Alojz Hlina označil situáciu v pôdohospodárstve za kritickú. Minister Takáč podľa Hlinu ešte v polovici decembra sľúbil platby poľnohospodárom dorovnať do konca januára. Opozícia preto zvoláva zasadnutie výboru, na ktorom by mal Takáč vysvetliť, ako má v úmysle dať do poriadku platby.

„Poľnohospodári v Európe protestujú za to, že im niekto plánuje zobrať. Naši poľnohospodári nedostali to, čo majú dostať,“vytýka Hlina.

Odborníčka na všetko Remišová kritizuje Roberta Fica! To je ako keď hrniec kastrólu uši vyčíta...
Ešteže máme v NR SR poslankyňu Veroniku Remišovú (Za ľudí/bývalé OĽaNO). Inak by sme si mohli myslieť, že aktuálna vláda v oblasti poľnohospodárstva pre občanov nerobí nič, lebo veď minister Takáč si dovolil neísť na rokovanie do Bruselu. Pani... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Alojz Hlina bol tiež zarazený z toho, že minister Takáč nebol na veľtrhu v Berlíne, kde bolo 62 ministrov pôdohospodárstva a Slovensko tam nemalo svoj stánok.

„Ale dnes sme videli nejakú fotku z fitka. Je úplne v poriadku, že sa pán minister o seba stará, ale treba sa starať o poľnohospodárstvo a pôdohospodárov,“ uzavrel Hlina.

Podľa Takáča sa nezúčastnil stretnutia ministrov v Berlíne, lebo prvý deň šlo čisto len o návštevu pavilónov jednotlivých krajín. Tam mali podľa Takáča možnosť pozrieť si, ako sa varí  v Nemecku či Maďarsku.

„Keď poslanec Hlina vyčíta, že sme tam nemali svoj stánok, tak ja chápem pána poslanca, že oni v SaSke sú zvyknutí robiť si stánky „na hulváta“, bez verejného obstarávania a tak, aby tam čo najviac prepili a prejedli pre svojich kamarátov,“vysvetľuje Takáč s tým, že verejné obstarávania na takéto podujatia začínajú aj rok predtým, takže Takáč so svojim októbrovým nástupom by to nestihol ani pri najlepšej vôli.

Facebook / Mesto Liptovský Mikuláš | Richard Takáč po rokovaní o záchrane potravinárskej a poľnohospodárskej školy hovoril aj s médiami

„V ten piatok som bol v Liptovskom Mikuláši. Spoločne s primátorom a ďalšími kolegami sme robili všetko pre to, aby sme zachránili jednu z posledných poľnohospodárskych a potravinárskych stredných škôl v Žilinskom samosprávnom kraji. Toto je pre mňa dôležitejšie, ako ísť sa niekde po stánkoch poprechádzať, okoštovať nejaké jedlá a rozprávať o tom, čo nám v skutočnosti nič neprinesie,“ uzavrel Takáč.

Marián Greksa: Korčok by neprinesol pokoj, chce vojnu s vládou
Vydanie Diskusie na palete s rockovým spevákom, muzikantom a bývalým komunálnym politikom Mariánom Greksom. Svoje názory, často sa nestotožňujúce s oficiálnou vládnou propagandou, verejne prezentoval aj po začiatku vojny na Ukrajine. Želá si čo... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik