Nvotová takmer v slzách: NEDOVOLILI JEJ VYJSŤ NA PÓDIUM!
27 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Hoci mali vynikajúcu štartovaciu čiaru, Demokrati ju nevyužili, v parlamentných voľbách pohoreli a dnes sa od nich dištancujú aj tí, ktorým sa doslova tlačia do priazne. Naposledy to pred týždňom okúsila Dorota Nvotová, keď bola na bratislavskom opozičnom proteste. Synovi musela s veľkým žiaľom vysvetliť, že hoci bol zvyknutý na mamičku, horliacu z pódia za svoje ideály, časy sa menia a o vystúpenia Demokratov nestoja ani progresívci, ani liberáli, ani kresťania.

Na Facebooku sa Nvotová vyznala, že to vyzeralo, že na protest v Bratislave sa nedostane. Syn nemal pripravený školský projekt a tak si so smútkom uvedomila, že namiesto občianskych povinností, si bude musieť plniť tie rodičovské.

„Tak som aspoň zapla online prenos. Po piatich minútach sledovania môj 10 ročný syn zvolal: „Mami ale veď tam my musíme ísť! To je dôležité!” Cítil tú silu ľudí, zjednotenia, pravdy a slobody. Sľúbil, že si projekt dokončí hneď ako prídeme a už sme v daždi utekali na električku. Stál tak zmoknutý v dave, nevidel nič lebo všetci naokolo boli vyšší ako on, ale išiel si hrdlo vykričať keď sa kričalo Dosť bolo Fica,“píše nadšená Nvotová, ktorej zjavne nevadí, že deťom patria do rúk hračky, nie do úst fanatické heslá.

„Úplne jasne si uvedomoval dôležitosť toho čo robíme, pýtal sa ma otázky ohľadom ministerky kultúry, semafóru, podržtažky aj úradu špeciálnej prokuratúry. A ja som bola rada, že zo mňa síce v dnešný večer spravil trochu neporiadnu mamičku, ale o to poriadnejšiu občianku,“pýši sa umelkyňa na Facebooku. A potom to prišlo.

Čaputová, Šimečka, Ódor - JEDNA VEĽKÁ DÚHOVÁ CHOBOTNICA
Neprekvapuje ma, že podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Zuzana Čaputová kritizuje parlament za skrátenie rozpravy o rušení Lipšicovej prokuratúry. Čaputová tým iba potvrdzuje, že aj s Ódorom vždy len slúžila PS-ku a ich sponzorom. Jedna veľká... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

„Budeš aj ty hovoriť?” spýtal sa ma, zvyknutý ešte z protestov „Dokončime to” na to, že som väčšinou na pódiu. “Nie, dnes nie” vravím mu. Ani ja, ani náš predseda Jaro Naď, ani nikto iný z Demokratov. Máme vyslovený zákaz vystupovať na všetkých protestoch organizovaných SaS, PS a KDH. Bez zdôvodnenia. Zastavuje sa aj vám rozum nad tým prečo opozícia nie je v tak dôležitej chvíli jednotná? Aj mne. Aj môjmu synovi. Aj mnohým ľuďom, ktorí mi píšu s otázkou prečo tam preboha nerečníme aj my,“ rozľútostila sa na Facebooku Nvotová, ktorá nás presviedča, že rečniť naozaj chcú.

Dokázala to týždeň na to v Humennom, kde ju s jasotom vítalo pár nadšencov. Vo „veľkej“ politike už prišli na to, že Demokratom s Jaroslavom Naďom, Jurajom Šeligom a rovnako zúrivou Dorotou Nvotovou už skutočne odzvonilo.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik