Gyimesi o Korčokovi z vlastnej skúsenosti: TOTO JE TO JEHO MODERNÉ VLASTENECTVO! (VIDEO)
27 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda strany Aliancia Győrgy Gyimesi sa už dávnejšie vyjadril, že Ivan Korčok nie je pre mnohých občanov maďarskej národnosti voliteľný kvôli svojim výrokom spred zhruba roka, ktoré boli namierené práve voči Maďarsku. A to sa nikde neodpúšťa – na „svojich“ predsa nik nerád počuje nepekné vyjadrenia. Tentokrát Gyimesi vo videu na Facebooku vysvetlil, aké je to Korčokovo moderné vlastenectvo.

Výraz „moderné vlastenectvo“ je to, s čím aktuálne Ivan Korčok zaplavil Slovensko. Mnohí sa možno čudujú, čo tento výraz znamená, ako ho pochopiť. Gyimesi preto ponúka osobnú skúsenosť, na základe ktorej on pochopil, čo to znamená v ponímaní prezidentského kandidáta Korčoka.

Ivan Korčok ešte vo funkcii ministra zahraničných vecí sa zúčastňoval rôznych samitov a stretnutí na pôde EK či EP.

„Rad za radom na týchto stretnutiach neustále špinil na Slovensko. Špinil na krajinu, ktorej bol ministrom zahraničných vecí. Doslova a do písmena ohováral opozíciu, ohováral stav našej krajiny, kritizoval demokraciu, ktorá tu panuje, kritizoval vraj nejaké dezinformácie, ktoré sa tu šíria,“ spomína bývalý poslanec Gyimesi, ktorý sedel v parlamentných laviciach za Matovičovo hnutie.

„My sme si vtedy uvedomili, že to moderné vlastenectvo, o ktorom Ivan Korčok neustále hovorí, je vlastne láska k Spojeným štátom Americkým. Láska ku krajine, v ktorej Ivan Korčok pôsobil, ako veľvyslanec,“upozorňuje Gyimesi s tým, že záujmy Bruselu a Washingtonu boli pre Korčoka vždy tisíckrát dôležitejšie, ako tie slovenské.

Nvotová takmer v slzách: NEDOVOLILI JEJ VYJSŤ NA PÓDIUM!
Hoci mali vynikajúcu štartovaciu čiaru, Demokrati ju nevyužili, v parlamentných voľbách pohoreli a dnes sa od nich dištancujú aj tí, ktorým sa doslova tlačia do priazne. Naposledy to pred týždňom okúsila Dorota Nvotová, keď bola na bratislavskom... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik