AKTUÁLNE Extrémny VIETOR na Slovensku pácha ŠKODY: Prevrátené, poničené autá a TU to bude ešte horšie (FOTO)
27 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Na celom Slovensku vyčíňa silný vietor! V Tatrách zaznamenali Orkán, no silno fúka aj v nižších polohách a škody spôsobuje aj v hlavnom meste. Odborníci zároveň varujú pred nebezpečným padavým vetrom.

Bratislavská polícia od dnešného rána na linke 158 prijali celkovo 18 volaní, ktoré sa týkali udalostí spôsobených silným nárazovým vetrom. 

“V druhom Bratislavskom okrese došlo na Štefunkovej ulici došlo v dôsledku silného nárazového vetra k pohybu vozidla značky Mazda, ktoré nebolo zaistené ručnou brzdou pričom vozidlo následne narazilo do stromu,” informuje polícia na sociálnej sieti.

Problémy spôsobil vietor aj v ďalších lokalitách Bratislavy. Na Komárnickej ulici poškodil vplyvom silného vetra veľkokapacitný smetný kôš na kolieskach zaparkované vozidlo. Na Zelinárskej ulici zase poškodilo zaparkované vozidlá prenosné WC TOITOI. A na Narcisovej ulici poškodil stavebný materiál zo strechy viaceré zaparkované vozidlá.

 

Na Chopku zaznamenali v noci orkán

Na Chopku zaznamenali meteorológovia v noci z piatka (26. 1.) na sobotu orkán. Najsilnejšie nárazy vetra však boli vo Vysokých Tatrách. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Na Chopku sme namerali desaťminútovú priemernú rýchlosť vetra až 127 kilometrov za hodinu (km/h), zaznamenali sme teda orkán. Nárazy vetra presiahli 150 km/h," konštatuje SHMÚ.

Najsilnejšie nárazy vetra však boli vo Vysokých Tatrách, kde stanica Horská záchranná služba (HZS) Ľadové pleso namerala náraz vetra 166 km/h.

Aktuálne je vietor podľa meteorológov trochu slabší, avšak stále silný. Vo vysokých polohách dosahuje silu víchrice až silnej víchrice. "Vo večerných hodinách opäť na niekoľko hodín zosilnie," podotýka SHMÚ.

Púchovský ohlásil návrat Hoaxy a Podvody: FACEBOOK HO VYPOL! A poručík sa vyhráža (VIDEO)
Je ťažké šíriť bludy, keď už nie ste pod záštitou polície! Poručík David Púchovský aktuálne pôsobí, ako poslanecký asistent Jaroslava Spišiaka (PS). Tam sa zrejme nenarobí, lebo sa rozhodol znovu rozbehnúť stránku, v ktorej bojom proti hoaxom a... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik