Odborníčka na všetko Remišová kritizuje Roberta Fica! To je ako keď hrniec kastrólu uši vyčíta...
26 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Ešteže máme v NR SR poslankyňu Veroniku Remišovú (Za ľudí/bývalé OĽaNO). Inak by sme si mohli myslieť, že aktuálna vláda v oblasti poľnohospodárstva pre občanov nerobí nič, lebo veď minister Takáč si dovolil neísť na rokovanie do Bruselu. Pani poslankyňa Remišová akosi pozabudla, že sedela vo vláde, ktorá samosprávam udeľovala eurofondy podľa straníckej príslušnosti ich vedenia a minister pôdohospodárstva Vlčan sa preslávil akurát tak najvyšším kopcom Podunajskej nížiny vytvoreným z odpadu.

Pani poslankyňa kritizuje Roberta Fica. Podľa nej mu vôbec nejde o ceny potravín, len o jeho vlastné záujmy, inak by bol jeho minister na rokovaní v Bruseli. Podľa Remišovej sme za Ficových predchádzajúcich vlád mali obrovské problémy s korupciou, čo si všimol aj Brusel. Prečo bola pani Remišová ticho pri korupčných škandáloch vlády, v ktorej sedela aj ona? Veď hnutie, za ktoré kandidovala, je vyšetrované z predvolebnej korupcie a práve v pôdohospodárstva malo nemalé škandály.

Na úrovni 5-ročného youtubera

„Nestačí si vyložiť vajcia na stôl alebo šermovať rožkami v trápnych videách. Fico robí frajera na Slovensku, ale jeho ministri nechodia na dôležité rokovania do Bruselu o budúcnosti podpory poľnohospodárstva a kašlú na naše národné záujmy,“rozhorčuje sa Remišová na sociálnej sieti.

„Pamätáte si trápne videá, kde si Fico vyložil vajcia na stôl, prípadne šermoval rožkami a tváril sa, že rieši ceny potravín? Odhliadnuc od toho, že to boli videá na úrovni 5-ročného youtubera, zas len drzo klame svojich voličov,“ myslí si poslankyňa.

Poslanci by mali o 11.00 h rozhodnúť o zrýchlenom režime k Trestnému zákonu
Poslanci Národnej rady (NR) SR v noci ukončili diskusiu o skrátenom legislatívnom konaní k novele Trestného zákona, o 11.00 h by mali o návrhu rozhodnúť. Niekoľkodňovej diskusii dominovali vystúpenia opozície, v závere vystúpili aj zástupcovia... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Problémy za vlád Smeru

„Zároveň za vlád Smeru sme mali obrovské problémy v poľnohospodárstve spôsobené korupciou a keby sme neurobili za našej vlády zásadné protikorupčné kroky, tak nám Brusel zoberie akreditáciu pre pôdohospodársku platobnú agentúru, ktorá rozdeľuje európske miliardy našim farmárom,“skonštatovala Remišová na sociálnej sieti.

Keď hrniec kastrólu uši vyčíta...

Pani poslankyňa zrejme pozabudla na minimálne pol roka trvajúcu agóniu Hegerovej vlády. Tú ukončila až prezidentka – nemala inú možnosť, pretože Vlčanova skládka a štedrá dotácia od kolegu Budaja (mimochodom, obaja pôvodne z OĽaNO) už sa ututlať nedala.

Pani poslankyňa sedí v parlamente vďaka tomu, že hnutie, za ktoré kandidovala je dôvodne podozrivé z volebnej korupcie – v súvislosti s kupovaním hlasov v rómskych osadách bývalé OĽaNO vyšetrujú OČTK.

Svine v kurze

Rovné dva roky ubehli od toho, ako mal dotáciu na svine 10 tisíc eur dostať kandidát zo 123. miesta Augustín Polák z Bolešova.

„Z peňazí daňových poplatníkov vyplatilo OĽaNO nielen 4 500 eur na sviňu rodinnej firme straníckeho štátneho tajomníka Milana Kyseľa. Kráľovsky si z peňazí daňových poplatníkov zarobil aj 123. kandidát OĽaNO do parlamentných volieb roku 2020, Augustín Polák z Bolešova. Agrorezort mu vyplatil za vyplnenie dotazníka o chovaných sviniach 10 488 eur,“ uviedol Puci z Hlasu. Strana mala aj dôkaz - zmluvu, kde sa o tejto sume reálne hovorí.

Svine sú v kurze!
Len toť nedávno musel odstúpiť zo svojej funkcie štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva, kvôli neúmerným dotáciám na chov prasiat. Zdá sa, že podpora práve tohto odvetvia je na MPH v kurze - na dohľad je totiž podobný škandál. Príjemca... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik