ROBERT FICO SFÚKOL POLLÁKA z hnutia OĽaNO! Ten obvinil premiéra z nenávisti voči Rómom (VIDEO)
28 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Poslanec Peter Pollák mladší, z vykričanej strany OĽaNO napadol premiéra Roberta Fica a označil ho ako osobu, nenávidiacu Rómov, pričom sa tváril nesmierne ublížene. Pýtal sa, prečo... Premiér má argumenty, ktoré odzbroja aj toho najväčšieho neprajníka jeho osoby.

„Pán poslanec, ja mám Rómov rád, mnohých poznám osobne a mám medzi nimi mnoho priateľov. Ale vás nemám rád,“ nebál sa anticipovať na napadnutie Polláka Robert Fico. „Ste korupčník a podvodník a korumpovali ste ľudí pred parlamentnými voľbami...“

Aby premiér potvrdil svoje slová a podozrenia, vyjadril sa adresne

„Objavujú sa prví svedkovia, ktorí hovoria koľko peňazí zobrali, ako to bolo celé organizované a keby v tomto štáte existovala elementárna spravodlivosť, tak výsledok vašej politickej strany je vyhlásený za neplatný. Museli by ste vrátiť všetky peniaze do štátneho rozpočtu a vaše mandáty by sa mali prerátať medzi ostatné parlamentné strany. Toto by bola spravodlivosť,“ dodal premiér, čím kategoricky poprel podozrenia Polláka na svoju adresu.

Predseda vlády uistil Petra Polláka, že uvedú do činnosti opatrenia na zistenie ich korupčnej činnosti

„Urobíme všetko preto, aby sa verejnosť dozvedela ako ste podplácali, korumpovali a sľubovali, pretože bez hlasov Rómov by ste nikdy v Národnej rade Slovenskej republiky neboli,“ namieril svoje slová premiér priamo na Petra Polláka.

Na obhajobu postoja tiež dodal, že dlhé roky bol splnomocnencom vlády pre otázky Rómov na Slovensku predstaviteľ politického spektra, ktorého je Pollák súčasťou, čiže práve opozičných strán a nie koalície, čo je prejavom ohľaduplnosti a možnosti konať aj inak, ako vládnuce strany.

Robert Fico ale nebál zaťať aj hlbšie

„Ja teda nevidím žiadne rady Rómov, ktorí by čakali pred fabrikami, napríklad pred automobilkami, ktoré potrebujú obrovské množstvo nových zamestnancov, ktorí by mali chuť sa zaradiť do pracovného procesu...“ podotkol bez akéhokoľvek predstierania predseda vlády. Vyjadril sa aj o tom, že Slovensko čaká obrovská revolúcia, je tu najväčší počet vyrobených automobilov na jedného občana republiky na svete. Pokiaľ nebude Slovensko schopné konkurovať štátom ako Čína v automobilovej výrobe, môže Slovensko hospodársky skolabovať.

„Pýtam sa, vyriešia nám Rómovia tento problém?“ povedal premiér Pollákovi priamo do očí. „Neurobili ste nič, pán poslanec. Nič. Ako splnomocnenec vlády pre Rómov ste sa tejto téme absolútne nevenovali. Jediné, čomu ste sa venovali boli sľuby o päťstoeurovkách, kupovaniu Rómov v predvolebnej kampani, ale ja za vami nevidím nič také, čo by sme dnes mohli zhodnotiť ako pozitívne...“! 

Ak by poslanec Pollák tvrdil, že je ochotný a schopný nahradiť svojimi ľuďmi, mal by preukázať, čo pre to urobil. Premiér skonštatoval, že v tejto problematike sa neunúval Pollák pohnúť prstom. 

Hlas ľudu: No, Pollákovci, a teraz tú o Červenej čiapočke!
Ozaj, a kde je strapatá Lucia? Ešte stále dvíha zatopené ostrovy? A čo rodný kraj? Čo Rómovia? Kedysi bľačala, ako žijú bez vody, bez záchodov, ako deti rodia deti a dnes čo? Dnes na Rómov a na Slovensko serie. A to poriadne zvysoka. Až z EP serie... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik