Putin môže súhlasiť so vstupom Ukrajiny do NATO pod jednou podmienkou
26 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Agentúra Bloomberg vo štvrtok informovala, že niekoľko ľudí blízkych Kremľu verí, že Putin je ochotný zvážiť dokonca schválenie členstva Ukrajiny v NATO, ale to by niečo stálo, čo Kyjev doteraz kategoricky odmietal.

Putinovou požiadavkou by bolo, aby Ukrajina rezignovala na svoje územné straty.

Čo by znamenalo vzdať sa zhruba 18 percent svojho územia. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok pre ruské štátne tlačové služby povedal, že správy "nie sú pravdivé".

Tlačová agentúra však tiež uviedla, že otvorenosť Ruska rozhovorom by mohla byť pascou, pretože by mohla pomôcť rozdeliť spojencov Ukrajiny a izolovať tak Kyjev.

Hovorca Kremľa ŠOKUJE: Kyjev VEDEL o ukrajinských zajatcoch na palube lietadla Il-76!
Ukrajina už ide aj cez mŕtvoly vlastných vojakov! Dňa 24. januára ukrajinské sily zostrelili ruské vojenské dopravné lietadlo Il-76, ktoré viezlo zajatých ukrajinských vojakov na výmenu. Rusko vopred oznámilo Ukrajine, že na palube lietadla Il-76... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik