Pokus o oživenie globálneho záujmu o ukrajinskú krízu?
27 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Útok na Il-76 bol zameraný na oživenie globálneho záujmu o ukrajinskú krízu! Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová.

"Opäť vyzývame všetky zodpovedné vlády a medzinárodné štruktúry, aby nestáli bokom a odsúdili tieto barbarské teroristické útoky," povedala Maria Zacharová. Útok na ruské lietadlo Il-76 a ďalšie ukrajinské zverstvá sú podľa Moskvy pokusom Kyjeva vrátiť pozornosť ukrajinskej kríze.
 

"Páchaním takýchto zverstiev kyjevský režim dúfa, že oživí slabnúci záujem svetového spoločenstva o ukrajinskú krízu, podnieti svojich sponzorov nielen zachovať, ale aj zvýšiť finančnú podporu a dodávky zbraní," povedala Zacharovová s tým, že takéto teroristické útoky nemožno spáchať bez materiálnej a politickej podpory zo zahraničia, informuje TASS.

"Opäť vyzývame všetky zodpovedné vlády a medzinárodné štruktúry, aby nestáli bokom a odsúdili tieto barbarské teroristické útoky," povedala. "Toto je okno príležitosti pre tých, ktorí tvrdia alebo chcú byť civilizovaní, ale toto okno sa zatvára."

Ruské vojenské transportné lietadlo Il-76 so 74 ľuďmi vrátane 65 ukrajinských zajatcov, ktorí mali byť vymenení vo výmene zajatcov, zostrelili ukrajinskí vojaci nad ruskou Belgorodskou oblasťou hraničiacou s Ukrajinou 24. januára. Všetci, ktorí boli na palube, zomreli. 

Ruské ministerstvo obrany označilo incident za teroristický útok. Kyjev si bol podľa ministerstva vedomý toho, že lietadlo viezlo zajatcov, ktorí mali byť vymenení na kontrolnom stanovišti Kolotilovka, a útok na lietadlo bol zameraný na obvinenie Ruska zo zabitia ukrajinských vojakov.

Kremeľ ZÚRI: Teroristický útok Ukrajiny a ZÁPAD MLČÍ!
Západ je ticho! Ani slovkom neodsúdil teroristický útok Kyjeva na lietadlo Iľjušin-76. Kremeľ je nespokojný s výsledkom zasadnutia Bezpečnostnej rady OSN o zostrelení ruského lietadla Iľjušin-76, informuje TASS. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov... Čítať ďalej
27 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik