IGOR MATOVIČ znova dokazuje, že pre hlupáka je každý hlúpy
26 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Igor Matovič, sem-tam bigotný konzervatívec, sem-tam chrapúň najhrubšieho zrna ponúka ďalšie rétorické piruety. Vo svojom statuse dokazuje, že i ľudia s  problémami môžu mať diplom z manažmentu. Sám patrí medzi nich.

„Sú všetci voliči Smeru, Hlasu a SNS hlupáci?“ kladie si otázku Hamlet slovenskej politiky, trpiaci manickými fázami a sám si hneď odpovedá... „mnohí si myslia, že áno. Ja nie. Cca milión z nich je naozaj hlúpych a nie je im pomoci. Nie sú lekári, ale oni najlepšie sa v medicíne vyznajú. Nie sú učitelia, ale deti by vedeli lepšie učiť,“ reaguje svojským pohľadom na realitu, evidentne používajúc i básnický slovosled.

Samozvaný odborník na všetko, rovnako ako jeho prísediaci v NR SR tvrdí, že na takých ľudí neexistuje žiadny dôkaz, ktorým by ich obrátil na svoju pravdu... Našťastie.

„Žiaden argument na nich nefunguje a Ficovi prehltnú akúkoľvek kravinu a lož,“ začína prifarbovať svoje výrazy expresívnejšími farbami.

„Slobodu si mýlia so sebectvom a verejný záujem je v ich hodnotovom rebríčku cudzí pojem. Ti nás zaujímať nemusia, to sú pre demokraciu stratené prípady a vždy budú voliť politický odpad. Raz KSČ, potom HZDS, potom SMER či pupuša...“, preraďuje na vyššiu rýchlosť „demokrat“ Igor, ktorý sa SVOJHO času v parlamente vyjadril ku svojim poslancom pro liberté slovami: „Mali by ste všetci držať hubu a krok!“

Matovič, večný politoparanoik znova vyzýva šíky na boj proti mafii

„O cca 500 tisíc voličov mafie v týchto voľbách by sme zabojovať mali. To sú ľudia inteligentní, na argumenty počúvajú a vlastne sú opakom hlupákov vyššie popísaných. Vo voľbách sa ich síce mafiánskej zberbe podarilo oklamať a podviesť, ale oni už dnes menej či viac cítia, že na amnestie zločincom nedali svojim hlasom mafii mandát...“, uvádza tiež Matovič.

Vyberte si dobre, koho budete mlátiť, nad kým lámať palicu, varuje

„Nad týmito ľuďmi palicu, prosím, nelámme a najmä nehádžme ich do jedného vreca s hlupákmi. Oni majú v rukách skutočnú moc mafiu poraziť, nie my, čo sme mafiu prekukli už dávno...“. Slová ako z cely vypchanej matracmi, čo dodať.

Ale Matovič vždy má niečo, čo by utrúsil navyše. Vo svojej post scriptum teda ešte prihadzuje zopár sebe tak vlastných klenotov.

„Niektorí pokrytci sa strašne zavzdušňujú, že čo si to dovoľujem nazývať nejakých voličov hlupákmi. Nevidím na tom nič zlé a najmä pravda oslobodzuje. Na kýho ďasa mám o nejakom dezolátovi, čo priam hltá každý zvratok, čo vyjde z Ficovej huby, hovoriť ako o váženom voličovi? Na čo by to bolo dobré? Ja si ho nevážim a považujem ho za hlupáka, ktorý Slovensku a aj jeho vlastným deťom svojou hlúposťou ubližuje. A zároveň je to pre mňa človek, od ktorého nikdy nečakám žiadnu rozumnú voľbu a tráviť čas jeho presviedčaním, je vopred zbytočne zabitý čas,“ píše tiež Matovič.

Nie je obdivuhodné, koľkými premenami dokáže človek prejsť len počas písania pár odstavcov, plných na jednej strane zhovievavosti, na druhej nenávisti, až (ako hovorí Daniel Lipšic) perfídnosti? Toto osobnostné zemetrasenie nad škálou akejkoľvek stupnice si u nás dokáže dovoliť iba jedna osoba. Igor Matovič. A ten už mal byť dávno v zvieracej kazajke. 

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik