Hlas ľudu: Prečo Korčok pi.u.e!
26 | 01 | 2024 I Mária Škultétyová

Keď tam na hradnom vŕšku stál, možno si od  šťastia a hrdosti ani neuvedomil, že kamera už beží. Postavil sa pred parlament, aby z výšky zvestoval národu: „Ajhľa, toto som ja, váš budúci prezident!“  

Lenže keď stojíš na kopci a vo vetre,  hoci v kabáte, zimu neprekabátiš. Neprekabátiš ani národ, čo si pamätá. Národ, ktorý treba zjednotiť, nie  rozbíjať  rečami o protiváhe. To nebolo od teba ani múdre, ani štátnické, ani pekné, Ivanko! Máš sa čo učiť od človeka, ktorého si znevážil.  Tá podržtaška, ten pes, z tvojho videa, to si ty, Ivanko, nie Pellegrini. Spomeň si, koľkým pánom si ako pes verne  slúžil. Opakujem,  národ si pamätá.

A podaktorí si iste pamätáme aj to,  že podobné prerieknutie ako na kopci sme už  zažili pri známom komentátorovi. Preto by sme mohli povedať, že občas sa to stáva. Nie síce každému ani nie každý deň, ale stáva sa. Aj keď pretvárka nie je práve najľahšia vec, predsa len,  ináč hovoríme pred kamerou, ináč bez nej. Len si musíme dávať pozor a nesmieme sa  pomýliť. Ak sa tak stane, potom jazyk prezradí, akí sme v skutočnosti. Lebo  je pravda, že čím je hrniec napáchnutý, tým smrdí.

Spomínam si aj na inú televíznu príhodu. Bolo to cez pandémiu a chodili sme s rúškami. Pán minister nevedel, že už je vo vysielaní, a tak sa s náhubkom na ksichte spýtal krovia  okolo seba: „Neodstávajú mi uši?“ Nie, neodstávali mu. Bol pekný. Ale každý, kto to počul, musel vidieť, ako veľmi  mu záleží na tom, aby bol krásny.  Že nič na svete, ani ten hnusný náhubok a odstávajúce uši nesmú narušiť jeho peknotu. Lebo tovar hodnotíme podľa obalu. Potom sme často sklamaní tým, čo je vo vnútri. To preto si nahadzujeme masku a tvárime sa, akí sme múdri a krásni. Ako rozprávkový Ivanuška.

Aj  ty si pekný, aj múdry si, Ivanko! Aj vieš aj, čo sa patrí. S mladými treba kvákať ich rečou. Preto im hovoríš z duše, keď tam pič*ješ. Navyše  je dosť možné aj to, že vulgárny slovník ti je blízky. Lenže potom nehovor o slušnosti.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik