Chystáte sa na cesty? Vieme v akom stave sú vozovky na Slovensku
26 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Povrch vozoviek je na západnom Slovensku prevažne suchý, na strednom a východnom zasa mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska je miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informovala na svojom webe zjazdnost.sk.

Ojedinele štyri až päť centimetrov snehu je na ceste Podspády - Tatranská Javorina a na hranici s Poľskom Podspády - Podspády/Jurgów je päť až desať centimetrov. SSC upozorňuje aj na nárazový vietor v lokalitách Važec, Východná a Podspády.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na povrchu vozoviek HP Besník, Branisko, Čertovica, Dobšiná, Donovaly, Grajnár, Huty, Chorepa, Makov, Oravská Lesná a Súľová je vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na HP Vrchslatina je miestami zľadovatený dvojcentimetrový sneh.

SSC takisto pripomína, že od stredy (24. 1.) je horský priechod Príslop uzavretý pre nákladnú dopravu nad 12 metrov celkovej dĺžky. Cesty Muráň - Červená Skala a v okrese Brezno sú uzatvorené pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky.

Bude, či nebude plyn? Fico - áno, Kyjev - nie! Ale niečo chystajú
Predseda vlády SR oznámil „skvelú správu“ o tranzite plynu z Ruska. Slovenský premiér Fico informoval o predĺžení tranzitu plynu z Ruskej federácie cez Ukrajinu. Bude? Premiér Robert Fico, ktorý sa 24. januára stretol so svojím ukrajinským... Čítať ďalej
26 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik