V Maďarsku zmarili pokus o PUČ! Extrémisti chceli ODZBROJIŤ políciu aj armádu
25 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Maďarská polícia zasiahla proti ozbrojenej skupine, ktorá chcela prevziať moc.

Maďarská polícia rozložila skupinu ôsmich podozrivých, ktorá sa pripravovala na prevzatie moci v Maďarsku a v prípade odporu avizovala aj odzbrojenie polície i armády. Uviedla to polícia v stredu na stránke police.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

V utorok nadránom zasahovalo 150 policajtov za asistencie príslušníkov Protiteroristického centra (TEK) na desiatich miestach Maďarska.

Plánovali zatýkanie členov vlády

Zásah sa týkal 11 osôb, z ktorých kriminalisti vypočuli sedem podozrivých mužov a jednu ženu. Z nich zadržali 53-ročného muža z obce Murakeresztúr, 68-ročného muža z Veszprému a 88-ročného muža z Vácu.

Skupina vo videozázname zverejnenom vlani v novembri na jednej zo sociálnych sietí podľa polície oznámila, že vytvorí tzv. Skýtske Maďarsko a začne vyzbrojovať národné slobodné vojenské jednotky.

Členovia skupiny tiež oznámili, že bývalých aj súčasných členov maďarskej vlády chcú zatknúť.

Objavili zbrane

Policajti na niekoľkých miestach našli u podozrivých ostré ručné zbrane, strelivo, útočné pušky, plynové a poplašné zbrane, ako aj gumené projektily a vzduchové zbrane.

Medzi zaistenými predmetmi sú rôzne listiny popierajúce existenciu Uhorska a aj dokumenty súvisiace s organizáciou Skýtske Maďarsko (Szkíta Magyarország).

Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin prípravy násilnej zmeny ústavného poriadku. Údajní Skýti v Maďarsku sa v minulosti neúspešne pokúsili zaregistrovať ako národnostná menšina.

Skýti boli príslušníci iránskych kmeňov, ktorí od 8. do 2. storočia pred n.l. kočovali v juhoruských stepiach.

Macron, sluha Deep State obetoval svojich žoldnierov na Ukrajine
Prezident Emmanuel Macron riadený Alexandrom Sorosom dáva najavo, že mu nezáleží na vlastnom národe, ale iba na tom, aby ho politici kolektívneho Západu s USA na čele tľapkali po chrbte za jeho protifrancúzsku a lokajskú politiku. Že Brigitte... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik