ŠKANDÁL! Učiteľka prišla do triedy pred žiakov OPITÁ
25 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

V Červenej Vode pri Sabinove prišla do školy deti učiť opitá učiteľka, ktorá je aj riaditeľkou obecnej málotriedky. Dychová skúška u nej preukázala výsledok do jedného promile, a preto trestný čin nespáchala. Potrestať ju má starostka. Učiteľka tvrdí, že nebola opitá.

Ako informuje portál regiony.sk s odvolaním sa na  tvnoviny.sk, čudné správanie si všimli rodičia, ktorí 18. januára priniesli deti do školy. Podľa jedného z rodičov z nej razil alkohol, a preto privolali policajnú hliadku, ktorá u nej vykonala dychovú skúšku.

“Za prítomnosti zriaďovateľa školy polícia vykonala v priestoroch školy kontrolnú dychovú skúšku osoby, výsledok bol v hodnote do jedného promile,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Riaditeľka ani starostka obce sa k tomu vyjadriť nechceli.

Riaditeľka v pondelok ráno po incidente riadne nastúpila do školy, no na vyučovanie prišla iba jedna žiačka, vyhlásila preto chrípkové prázdniny.

V škole učí len dva týždne, no obecní poslanci pred ňou starostku varovali, problémy s alkoholom mala mať aj v predchádzajúcej práci. Školu navštevuje približne sedem žiakov. Riaditeľka učí štyri ročníky naraz v jednej triede a vypomáhať jej chodí ešte jedna kolegyňa.

Starostka chce túto málotriedku od nového školského roka zrušiť, no obecní poslanci sa o tom dozvedeli, až keď ministerstvo školstva bez ich súhlasu požiadala o jej vyradenie. „Je nesúhlas zastupiteľstva aj rady školy,“ vyjadril sa poslanec obecného zastupiteľstva Erik Kazanovský.

Poslanci a niektorí rodičia si myslia, že problémovú učiteľku starostka zamestnala zámerne, aby rodičia zobrali deti preč a vyriešila by sa situácia so zrušením málotriedky. Starostka má rozhodnúť, ako bude učiteľka a starostka v jednej osobe potrestaná.

Marián Greksa: Korčok by neprinesol pokoj, chce vojnu s vládou
Vydanie Diskusie na palete s rockovým spevákom, muzikantom a bývalým komunálnym politikom Mariánom Greksom. Svoje názory, často sa nestotožňujúce s oficiálnou vládnou propagandou, verejne prezentoval aj po začiatku vojny na Ukrajine. Želá si čo... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik