Policajní psovodi si prevzali 32 nových terénnych vozidiel
25 | 01 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Ministerstvo vnútra (MV) SR zakúpilo 60 terénnych automobilov v celkovej hodnote 3,79 milióna eur. Policajní psovodi si vo štvrtok prebrali prvých 32 vozidiel určených na prepravu služobných psov. Odovzdali ich minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a riaditeľ odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru Ladislav Filip. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR.

Minister ocenil, že kynológovia budú mať modernú automobilovú techniku prispôsobenú tak, aby mali psy v motorových vozidlách podmienky hodné 21. storočia. "Pre svoje schopnosti a dennodennú prácu si policajné psy zaslúžia svoj komfort. Za nové vozidlá sme veľmi vďační a veríme, že pred nami je veľa šťastných kilometrov," povedal Filip.

Zdroj: tasr

Špeciálna úprava vozidiel spočíva podľa ministerstva najmä v odizolovaní nadstavby tepelnou izoláciou. Umožní to monitorovanie teploty v priestore psa, čo ovplyvní jeho komfort a tým zabezpečí jeho maximálny výkon. V každom vozidle sa nachádzajú dva boxy na prevoz služobných psov. Boxy sú komfortné na čistenie a dezinfikovanie, odolné voči nárazom a mechanickému opotrebovaniu. V boxoch je kamerový systém a psovod môže psa sledovať na samostatnom monitore.

Nové vozidlá budú prerozdelené v rámci celého územia Slovenska. Uľahčiť majú prácu v nedostupnom teréne, pri pátracích akciách a ochrane štátnych hraníc.

V súčasnosti má Policajný zbor 600 psov a 330 psovodov. Policajné psy sú nápomocné pri krádežiach vlámaním či domových prehliadkach. Vyhľadávajú drogy, zbrane, výbušniny, nezvestné, stratené, zasypané a zavalené osoby.

PODTATRANSKÝ KRÁĽ! Okolo panstva Milana Majerského je stále viac otáznikov…
Pod týmto názvom nedávno uverejnil článok portál Prešov Dnes. Týka sa nahonobeného majetku Milana Majerského, (MM) poslanca Národnej rady SR a župana Prešovského samosprávneho kraja. Ako správny katolík sa drží trojjedinosti funkcií, keďže je aj... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik