NAKA zasahovala pre podozrenie z terorizmu. Fico dostal výhražný list
25 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Národná kriminálna agentúra (NAKA) aktuálne zasahuje v prípade podozrenia z terorizmu. Akcia súvisí s hrozbou uskutočnenia bombových útokov počas štvrtkových verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

V pondelok (22. 1.) bol na Úrad vlády SR doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby. "Ako aj v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku," informovala polícia s tým, že sa policajtom NAKA podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať.

Vo štvrtok dopoludnia podozrivého zadržali a aktuálne s ním vykonávajú procesné úkony. "V prípade, že bude osoba obvinená a bude jej dokázaná vina, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," informuje polícia s tým, že prijali opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné. Zabezpečí tiež, aby neboli ničím rušené.

ŠKANDÁL! Učiteľka prišla do triedy pred žiakov OPITÁ
V Červenej Vode pri Sabinove prišla do školy deti učiť opitá učiteľka, ktorá je aj riaditeľkou obecnej málotriedky. Dychová skúška u nej preukázala výsledok do jedného promile, a preto trestný čin nespáchala. Potrestať ju má starostka. Učiteľka... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik