Na obzore je spájanie národných síl do eurovolieb
27 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Voľby do Európskeho parlamentu sú zatiaľ tak trochu v tieni tých prezidentských. To však neznamená, že politické subjekty sa na ne nepripravujú. Pred časom sa začalo hovoriť o možnej spolupráci Slovenskej národnej strany a hnutia Republika, ktoré by do eurovolieb mohli ísť pod spoločnou hlavičkou.

Predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík ešte 15. januára zverejnil video, v ktorom informoval, že jeho hnutie pôjde do eurovolieb naplno, keďže chce zastaviť dianie, ktorým sa EÚ uberá. Navyše on sám chce na ďalšiu ochranu záujmov Slovenska využiť vedomosti a kontakty, ktoré za roky v EP získal.

Martin Ribár: Vydržali by ste, alebo by ste podľahli "ponuke" na spoluprácu? (FOTO)
Advokát Martin Ribár nedávno zverejnil niekoľko fotografií. Na jednej z nich bola cela, v ktorej de jure nevinný človek trávi čas väzby. V jeho prípade to bolo neuveriteľných viac, ako 18 mesiacov. Na druhej bola neidentifikovateľná strava. K... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vo videu tiež pripomenul, že spolupráca vlastenecky naladených europoslancov v EP za tie roky funguje veľmi dobre, no z pohľadu Slovenska potrebujeme, aby nás v Bruseli zastupovali vlastenci a nie len „bruselskí pritakávači“.

„My sme sa poučili z historického vývoja a preto v rámci hnutia Republika otvárame našu europarlamentnú kandidátku a ponúkame možnosť spoločne kandidovať aj ostatným vlastencom. Ako europoslanec a predseda hnutia Republika pozývam na rokovania o spoločnom postupe do eurovolieb Slovenskú národnú stranu, na čele s Andrejom Dankom,“hovorí vo videu Uhrík s tým, že na rokovania pozýva aj menšie politické subjekty, či jednotlivcov.

Súhlasí síce s tým, že by si mohli z minulosti všeličo povyčítať, no v historických chvíľach nie je čas trieštiť sa na detailoch.

V stredu, 24. januára sa v priestoroch NR SR uskutočnilo rokovanie Milana Uhríka s Rudolfom Huliakom (SNS/NK) ohľadne možného spoločného postupu oboch politických subjektov do eurovolieb.

„Bol by som rád, keby sa nám podarilo dostať všetkých vlastencov na jednu spoločnú eurokandidátku. Nech už žiadne hlasy neprepadnú,“napísal Uhrík pod informáciu o rokovaní s Huliakom.

Postoj Slovenskej národnej strany k spájaniu pronárodných síl vo voľbách do EP redakcia zisťuje, správu preto budeme aktualizovať.

Michelko: Šimkovičová má silnú pozíciu, vzniká petícia na jej podporu
Nemôžeme dovoliť, aby opozícia riešila personálne veci koalície. Povedal to šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS) v súvislosti s opozičnou iniciatívou na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik