Tak už je to jasné! O toto ide liberálom v eurovoľbách
25 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda mimoparlamentnej strany Aliancia Győrgy Gyimesi sa teší z priznania liberálov. Tí podľa neho konečne priznali, že chcú eurovoľby využiť na likvidáciu štátov a ich národných záujmov. Asi o každých voľbách sa hovorí, že doteraz nikdy voľby neboli také dôležité, ako tie nadchádzajúce. Gyimesi to tvrdí aj o júnových eurovoľbách. Nejde pritom nikoho konkrétneho odporúčať, na to je vraj ešte čas. Na Facebooku kriticky píše o kampani všeobecne. Práve v tom vidí dôvod, prečo ísť voliť.

„A tentoraz neostali len pri svojich tradičných klamstvách, ale konečne povedali o čo im ide. Citujem komentátora Aktualít Mikeša: „V EP sú zástupcovia rozdelení do frakcií. Ich úlohou teda nie je chrániť národné záujmy a bojovať za ne, ale dohliadať na čistotu politického konania svojej frakcie a prenášať jej myšlienky do európskej legislatívy.“ …”európska integrácia smeruje k vytvoreniu superštátu, v ktorom budeme všetci predovšetkým Európania a nie Slováci, Nemci či Francúzi”. Liberálne a progresívne strany konečne verejne hovoria o tom, že eurovoľby sú o likvidácii národných štátov a národných záujmov. Ide im o potlačenie konzervatívneho hodnotového systému a o elimináciu tradičnej rodiny,“ nepáči sa Gyimesimu.

Spojené štáty reagujú na Ficovu návštevu Ukrajiny a jeho vyjadrenia
Robert Fico si z Ukrajiny doniesol zmiešané dojmy. Nezabudol ani podotknúť záujem mainstreamových médií, ktoré prekrúcali jeho vyhlásenia a abstrahovali si z tohto stretnutia to, čo im vyhovovalo a vytvárali tak zbytočný humbuk a stres. „Nervozitu... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

„Zahalení v dúhových farbách šliapu po všetkom, čo naši starí rodičia považovali za hodnotné, na základe ktorých hodnôt z nás vychovali slušných ľudí! A sme to len my, ktorí sa rozhodneme, či sa tohto dedičstva vzdáme, alebo naopak či zaň zabojujeme a ho uchováme!,“ konštatuje ďalej.

„A nezabudnime ešte na jednu dôležitú vec! Liberálni politickí aktivisti sa vedia výborne zorganizovať! Musíme byť hlasnejší, aby sme sa vyhli kliatbe ich vazalstva!,“ vyzýva Gyimesi a dodáva citát „straníckych novín“ hnutia PS.

„Pre Slovensko je dlhodobo veľmi dôležité, aby rola národných štátov v EÚ klesala, aby právomoci Európskej komisie išli hore, aby miera toho, čo sa rozhoduje na lokálnej úrovni, klesala.” K tomu už skutočne niet čo dodať,“ uzatvára podpredseda Aliancie.

Maďarská ekonómka otvorene: Z EÚ sa stáva diktatúra (VIDEO)
Maďarská ekonómka Andrea Hossó o EÚ hovorí, že sa mení na diktatúru plniacu záujmy veľmoci spoza oceánu. Hossó je jednou z tých, ktorí hovoria veci, ktoré by sme si v tomto slobodnom svete asi ani nemali myslieť, je preto pre mnohých nepohodlná.... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik