GENERÁL VIKTORÍN krúti hlavou: HOAX náš každodenný daj nám i dnes...
25 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Momentálne prefrčala v éteri informácia o istých zahraničných investigatívnych novinároch, ktorí informovali, že partneri Slovenska s nami nebudú zdieľať citlivé spravodajské informácie týkajúce sa Ruska a Číny. Generál Jozef Viktorín z hnutia Republika sa vyjadril, že sa už nad niečím takýmto nedokáže ani čudovať. Človek pri všetkom tom, čo zo seba vyzvracajú „objektívne médiá“ ani nestíha.

Proti takémuto konaniu sa však na svojom statuse vyjadril negatívne. „Je správny čas sa ohradiť a zareagovať. Prečo? Lebo toto je príkladná ukážka ako vzniká, ako sa šíri a ako sa do spoločnosti implantuje HOAX,“ vyjadril sa Viktorín. Médiá, implantujúce takéto „potvrdené“ informácie samy seba samozrejme označia za prejav demokracie. No v konečnom dôsledku sa svojimi činmi a šírením dezinformácií dopúšťajú zločinu.

„Vysvetlím to... Po prvé – toto sú tak citlivé záležitosti, že nejaký investigatívny novinár sa k ním nemá ani náhodou šancu dostať. Po druhé – výmena informácií tohto typu prebieha úplne na inom základe, než sa vyjadruje napr. zástupca investigatívneho centra Jána Kuciaka. Ale rozumiem. Keď už neviem ako a potrebujem byť dôležitý, tak vytvorím takúto informáciu,“ zdôraznil s podozrením tvorbu tiež novinárov ako prejav „znouzecnosti,“ pričom dodal, že daná informácia, bez ohľadu na jej relevantnosť má slúžiť ako prostriedok na dosiahnutie zviditeľnenia sa.

„No a po tretie – výmena konkrétnych spravodajských informácií prekračujúcich obvyklý rámec sa deje iným spôsobom a určite nie medzi všetkými partnermi“, dodal Viktorín. Zároveň poukázal, že systém je nastavený práve týmto spôsobom a všetko ostatné sú len otrepané tvrdenia progresívno-liberálnych investigatívcov.

„Bez urážky, veľmi mi to pripomína scénky z filmu Vrtieť psom, keď potrebujem, vytvorím kauzu. Najlepšie takú, ktorá definitívne ovplyvní spoločnosť. A v tomto sú zahraniční partneri našich opozičných potentátov veľmi šikovní.“ Generál Viktorín tvrdí, že je poctivé povedať celému Slovensku, že ak by tieto šírené nepravdy boli faktami a teda, že by Slovensko vypustili zo systému zdieľania informácií, v praktickom prevedení by to znamenalo, že na druhý deň by sa Slovensko dostalo mimo NATO, vrátane všetkých orgánov a organizácií, ktoré majú čo do činenia s Európskou úniou.

K čomu je to všetko dobré? Iba kvôli pätnástim minútam slávy?

„Verejne sa pýtam šíriteľov týchto špekulatívnych a cielene škodiacich informácií: komu týmto robíte službu a akým mocnostiam tým slúžite? S určitosťou viem odpovedať, že nie občanom Slovenska a ani Slovensku ako takému. Stali ste sa obyčajnými námezdnými robotníkmi a falošnými sprostredkovateľmi vyvolávania vnútropolitického a vnútrospoločenského napätia. Úmyselne a škodoradostne vyvolávate a šírite obavy a nepokoj medzi ľuďmi,“ apeluje na svedomie skutočných hoaxerov, zlodejov medzi zlodejmi, generál Viktorín.

„Zmierte sa s tým, že či sa vám to páči, alebo nie, Slovensko počas svojej existencie získalo status rešpektovaného štátu a je plne rešpektovaným subjektom v medzinárodnom prostredí. Viem, škrie vás to, ale nepomôžete si a ani takýmito podrazáckymi aktivitami s využívaním akože novinárov renomé Slovenskej republiky nepokazíte. Politika nefunguje podľa nejakého manuálu, aj keby ste si to veľmi priali. Jeden taký scenár ste pri Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej použili. Pomohol vám na chvíľu, ale slovenská verejnosť a slovenská politika veľmi rýchlo došla na to, kto ste. A podľa toho aj dopadli posledné voľby. Váš problém je v tom, že nedokážete prijať realitu, neviete chápať vôľu občanov a opäť sa len pokúšate ich rozhádať. Ale my už vieme čo ste zač,“ ukončil generál Viktorín svoje vyjadrenie voči mediálnym hyenám a karieristickým politikom, nehľadiacim na nikoho a na nič, iba v prospech rozvíjania svojej úspešnej kariéry.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik