Úrad s TAKÝMITO ľuďmi chcete zachovať? ŠÍRIA HOAXY NAJHRUBŠIEHO ZRNA, hovorí Gašpar (VIDEO)
27 | 01 | 2024 I Eka Balašková

Poslanec Tibor Gašpar (Smer-SSD) a advokát Marek Para (člen premiérovho poradného tímu) v relácii Kráľ na ťahu hovorili o tom, že hoci Úrad špeciálnej prokuratúry nemá právnu subjektivitu, je nekontrolovateľný. Z jeho prokurátorov sa stali špecialisti – v prenasledovaní súčasnej koalície a zamietaní káuz minulej koalície pod koberec. Práve vďaka ÚŠP sa vytvorila skupinka beztrestných vyšetrovateľov.  Obavy začínajú mať až pod tlakom nevyvrátiteľných podozrení, ktoré však bude musieť vyšetriť nezávislá autorita. Preto ženú do ulíc dezinformovaných ľudí a šíria hoaxy najhrubšieho zrna, konštatuje Tibor Gašpar na Facebooku.

Tibor Gašpar pripomenul, že škody hrozia každým dňom a preto je zrušenie ÚŠP urgentné. Ako nepekný príklad použil smrť generála Lučanského, či advokáta Krivočenka a mnohých ďalších, ktorí boli nezákonne väznení.

Za zneužitie ÚŠP Danielom Lipšicom a ľuďmi, ako Repa či Šurek môže práve fakt, že táto inštitúcia nie je nikým a ničím kontrolovaná. „Môže byť politický predstaviteľ, ako je Robert Fico, alebo následne Robert Kaliňák braný do väzby za vymyslenú trestnú činnosť s dozorom ÚŠP a Najvyšší súd dvakrát rozhodne a povie, že to bol nezmysel? Alebo sa rozhodne o tom, že celé obvinenie je nezmysel?,“ pýta sa Gašpar.

Para podotýka, že ÚŠP je priamo obvinený vyšetrovateľom Milanom Sabotom, že sa podieľal na kriminalizácii príslušníkov ÚIS. „Na základe Martina Juhása, ktorý hovoril, ako zdieľal nezákonne získavané nahrávky opozície a advokátov,“ doplnil Para. Ten sa tiež pýta, ako môžu byť zverejnené zvukové záznamy, kde sa pod ich vedením zabávajú vyšetrovatelia na tipovaní ľudí na smrť. Nechápe preto, že niekto chce zachovať takýto úrad.

Marek Para, zdroj foto: FB/M.P.

Podľa Paru aj odborná verejnosť súhlasí s tvrdením, že tresty za niektoré činy sú príliš vysoké. „V prvom rade je potrebné uvedomiť si resocializačný účinok, ktorý to bude mať za následok. Ale v prvom rade, aká je štúdia o tom, že od 1. 1. 2006, keď stúpli tresty, že sa kriminalita znížila? To je predsa kontraotázka,“ myslí si Para.

Hlas ľudu: Nesmejme sa z Danka
„Z Danka by sme sa mali prestať smiať. Danko nie je komik, ale regulérny ústavný činiteľ s ambíciou stať sa prezidentom,“ hovorí europoslankyňa Lucia Nicholsonová. S týmto jej vyjadrením by sme aj mohli súhlasiť. Zvlášť, keď vieme, že predseda SNS... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik