Slovenská republika otvorí jednu z rán na suverenite štátu
24 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Premiér Fico chce otvoriť obrannú dohodu s USA. Je bez akejkoľvek štipky suverenity, tvrdí

Zmluva, porušujúca suverenitu Slovenskej republiky podpísaná Matovičovsko-Hegerovskými poskokmi a odobrená prezidentkou „všetkých Slovákov“ Čaputovou sa bude otvárať. Treba tento politický nešvár vyriešiť, kým sa dá. Bývalé „dôležité osobnosti“ sa samozrejme potrebujú vyjadriť k tejto problematike, pretože k nej svojou šikovnosťou prispeli.

„Jasné, ideme to otvárať,“ vyjadril sa pre RTVS rázne premiér Fico. „Budeme reálne riešiť judikatúru. Dnes si americký vojak môže spáchať na Slovensku trestný čin a nemá žiadnu trestnoprávnu zodpovednosť,“ dodal bez otáľania predseda vlády.

Svojim vyjadrením potvrdil to, čo hovoril už v minulosti. Vtedy vláda podpísala tento dokument o SKUTOČNEJ invázii cudzích vojsk na Slovensko len preto, že im z toho vyplývali samé pozitíva. „Im z tejto zmluvy vyplývajú len samé východy a pre Slovensko len samé nevýhody,“ povedal radikálne konajúci Robert Fico v roku 2022.

Prezidentka Čaputová sa istú dobu vyjadrovala v zmysle, že zasahovanie cudzích vojsk na území Slovenskej republiky by bolo porušením suverenity štátu. Niekto jej asi pošepkal opak a obrátila... pristúpila teda k podozrivému kompromisu. Ratifikáciu „obrannej dohody“ podmieňovala prijatím interpretačnej doložky, dokumentom, ktorý má iba popliesť hlavu tým, ktorí by sa pýtali, či je všetko tak, ako má byť, hoci nebolo. Z tohto dokumentu malo byť zrejmé, že Slovensko svoju suverenitu nestratí. Asi tak, ako ju nestratil napríklad Afganistan, Irak alebo Sýria. Potvrdil to vtedy aj americký šéf diplomacie. Lenže tomu asi na jeho slovách veľmi nezáležalo. Veď čo, nejaké Slovensko s počtom obyvateľov, aké má polovica New Yorku môžu mať yankees v paži, prepytujem.

„Nič v tejto dohode nevytvára trvalé základne USA. Táto dohoda plne rešpektuje suverenitu a zákony Slovenska,“ ubezpečoval naivných Slovákov Antony Blinken a členovia vlády z toho mali určite tiež nejaký profit.

Robert Fico však uvádza vec na pravú mieru.

Ak sa porovnala slovenská dohoda s dohodou, uzavretou Američanmi v Česku tvrdí, že „... tá naša je bez akejkoľvek štipky suverenity, takže je tam niekoľko momentov, ktoré ideme prvé otvoriť. Už som spomenul, že je to hlavne absolútne voľný priechod, jednoducho sa nasadí americká kolóna, nikto ju nemôže zastaviť, nikto nevie, čo vezú,“ vyhlásil premiér. „Česká strana má v tejto zmluve, že tieto konvoje a technika má právo vstupu. Česká strana nemá právo zastavovať a vykonať kontrolu. Tá tam na tej českej strane je, myslím, definovaná rovnako ako na Slovensku,“ hovorí bývalý náčelník  Generálneho štábu Armády ČR Jiří Šedivý. Aby myslenie vojenskej elity nemalo úroveň myslenie bývalého generála a dnes prezidenta ČR Petra Pavla, ktorého intelektuálna produktivita tiež nepatrí medzi chvályhodné...

Jaroslav Naď, ktorý zmluvu o invázii vojsk USA na Slovensko podpísal hneď ako mu ju strčili pod nos sa potreboval vyjadriť tiež.

„Zmluva s USA je naďalej platná, v plnom znení a za rovnakých podmienok, ako za vlády Eduard Heger, a tak to aj ostane. Zmluva je obojstranne výhodná, inak by ju nemali podpísanú desiatky krajín, vrátane Česka, ktoré sa znením dokonca inšpirovalo práve u nás. Aj Fico aj Kaliňák aj celá táto darebácka svoloč si je toho plne vedomá, no potrebuje si splatiť predvolebný politický dlh, keď klamali a strašili ľudí“ tvrdí politická zdochlina Naď. Odkiaľ túto istotu má, nevedno.

„Takze čoho budeme svedkami najbližšie dni?“ pýta sa tento politický expert na neho vždy zvedavého davu, ktorí jeho i jeho kolegov nepodporil ani troma percentami v parlamentných voľbách. „Prázdnych, ale za to siláckych rečí Putinovho lokaja Fica o akože dlhom vyjednávaní avšak bez záveru, pretože cieľom je, aby sme na to všetci zabudli a veci ostanú ako sú teraz. Ale viete čo? Nezabudneme! Naopak, budeme pravidelne pripomínať, aký je slovenský premiér klamár a slaboch, a klania sa pred zahraničnými spojencami a partnermi oveľa viac, ako ktokoľvek iný,“ dodal. Len aby Slovensko nezabudlo skôr na existenciu akéhokoľvek Naďa skôr, než by mu bolo milé. Na reči proamerického lokaja, podpisujúceho sa pod zmluvu o okupácií vojsk NATO troma krížikmi. Naď si totiž neuvedomuje, že akákoľvek dohoda na akúkoľvek dobu je len zdrapom papiera. A jeho vplyv na politické dianie v našej krajine je menej než prachúbohý.

STROSKOTANEC JARKO NAĎ nechápe, kde je miesto DEMOKRATOV a metá hromy, blesky!
Akonáhle sa dostal Jaroslav Naď k „moci“ v strane Demokrati, ktorá mu bola skôr hodená na ramená, rozhadzuje rukami. Stihol už zvolať spochybnenia hodnú tlačovku s jeho nohsledmi a burcuje. Jaroslav Naď sa nafukuje ako bublina. Kto ho bude... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik