Šestnásťročná ukrajinská tenistka PODALA RUKU RUSKE. Má sa to riešiť až u ministra!
24 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Šestnásťročná ukrajinská tenistka Elizaveta Kotlyarová pobúrila svoju rodnú krajinu, keď si po zápase na juniorskom turnaji Australian Open podala ruku s ruskou tenistkou Vladou Minčevovou. Gesto Kotlyarovej potom ospravedlňoval jej otec Konstantin Kotlyar slovami, že je mladá a nemá dosť skúseností. Zdá sa však, že v dnešnom svete už len deti majú dosť zdravého rozumu!

Kam sme sa to dostali? Podanie ruky - medzinárodný škandál

Medzinárodný škandál vyvolalo športové gesto tenistky Kotlyarovej, keď po prehre v prvom kole juniorskej súťaže Australian Open na záver zápasu podala svojej súperke Minčevovej ruku. A to aj napriek tomu, že zástupcovia Ukrajiny si na iných súťažiach odmietali podať ruku s Rusmi a Bielorusmi, uvádza server Pravda EN.

Olympijská víťazka v rýchlokorčuľovaní, poslankyňa Štátnej dumy Svetlana Žurovová považuje čin ukrajinskej tenistky za prejav osobnej odvahy a priznáva, že by mohla byť vo svojej vlasti šikanovaná. Okrem toho Žurovová vyzvala MOV a medzinárodnú federáciu, aby prehodnotili otázku podávania rúk, pretože to je v mnohých športoch normou.

Rovnaký názor vyjadril aj bývalý majster sveta v boxe, poslanec Štátnej dumy Nikolaj Valujev. „Dievčatá si viedli dobre. Ale šanca, že zvíťazí zdravý rozum, je minimálna,“ uvádza Valujevove slová Sport-Express. Podľa neho bude podanie ruky na Ukrajine vnímané negatívne.

Jiří Paroubek súhlasne: FICOV ROZHOVOR V ROZHLASE? TRPKÁ PRAVDA!
Robert Fico v Sobotných dialógoch pre RTVS vysvetlil svoj postoj k vojne na Ukrajine. A spustil lavínu! Pobúrene reagovali nielen americké, britské a bruselské médiá, ale aj tie ukrajinské. A aj ukrajinskí predstavitelia. Povinnému západnému... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Ukrajinská tenisová federácia (FTU) uznala, že Kotlyarová urobila chybu, ktorá je v rozpore s bežným postojom ukrajinských tenistov (odmietnuť podať si ruku so zástupcami Ruska a Bieloruska). FTU sa domnievala, že každý človek môže urobiť chyby.

Za Kotlyarovou sa ospravedlnil jej otec Konstantin, vysvetlil, že na turnaji bol veľký tlak a dcéru ospravedlňoval mladou nerovážnosťou. „Lisa má ešte len 16 rokov, nemá ešte žiadne skúsenosti s hraním tak významných súťaží, ktoré sú vrcholom profesionálneho tenisu. Vykonala tento pozápasový rituál automaticky. Bola to chyba, ktorú Lisa veľmi ľutuje a ktorú si už nikdy nedovolí urobiť,“ uzavrel.

Kedy zvíťazí zdravý rozum?

Ukrajinci na sociálnych sieťach gesto tenistky odsúdili. Podľa niektorých by mala športovkyňa podanie ruky vysvetliť a nabudúce si s predstaviteľmi Ruska a Bieloruska ruku nepodávať.

Z Ruska bol jej krok ocenený. „Tenis vždy vynikal medzi ostatnými športmi. Šport stojí mimo politiky – to je dokázané,“ píše TASS s odkazom na prezidenta Ruskej tenisovej federácie Šamila Tarpiščeva. Ten si je istý, že Minčevová a Kotlyarová urobili na verejnosti správne gesto.

Ukrajinci sa vyhrážajú Szijártóovi smrťou!
"Maďari, nenávidíme vašu vládu, ktorá naďalej robí všetko pre to, aby sme vojnu prehrali," napísali v e-maile adresovanom úradom zahraničných vecí na Ukrajine. Minister zahraničných vecí a obchodu Maďarska Péter Szijjártó sa 29. januára na... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik