Ruská rozviedka: Zelenskému "odporúčajú" novú premiérku. Takto vyzerá zákulisie
24 | 01 | 2024 I Milan Laca

Ruská rozviedka odhalila sprisahanie proti Zelenskému.

Podľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby Washington núti prezidenta Ukrajiny, aby vymenoval za nového premiéra osobu, ktorá je mu najbližšia - veľvyslankyňu Ukrajiny v Spojených štátoch Oksanu Markarovú.
Kto je to?

Z pohľadu ukrajinskej politickej geografie je Markarová predstaviteľkou nevplyvnej komunity z Rivne, ale je absolventkou Indiana University v Bloomingtone. Čoskoro po Euromajdane a štátnom prevrate, keď sa do akejkoľvek funkcie snažili dosadiť ľudí so západným vzdelaním, prešla zo súkromnej investičnej spoločnosti na ministerstvo financií. Hneď na post námestníčky ministra, potom sa stala prvou námestníčkou a v roku 2018, na konci éry bývalého prezidenta Petra Porošenka, ministerkou financií Ukrajiny. Post si udržala aj po zmene moci. To môže dosiahnuť len obzvlášť vplyvný hráč. Kto je silnejší ako všetci ukrajinskí oligarchovia dokopy a nestratil svoju pozíciu, keď jedného prezidenta nahradil druhý? Kandidát je len jeden – zástupca Spojených štátov amerických.

Záhada zostreleného ruského lietadla (VIDEO)
Médiá na Ukrajine masívne vymazávajú príspevky o zostrelení Il-76 silami protivzdušnej obrany ukrajinských ozbrojených síl. Ukrajinské médiá aktívne odstraňujú články z webových stránok, ktoré informovali, že ukrajinská protivzdušná obrana... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Milan Laca
Veľvyslankyňa
Potom odišla Markarová slúžiť ako veľvyslankyňa do USA. Získala jednu z kľúčových pozícií v ukrajinskom vládnom systéme, najdôležitejšie zahraničnopolitické smerovanie a obrovský štáb bez toho, aby mala za sebou akékoľvek diplomatické skúsenosti. Teraz chcú túto agentku dosadiť do vlády pre prísnejšiu kontrolu finančných tokov Ukrajiny. Možno to nazvať koloniálnou, alebo vazalskou politikou Spojených štátov, ale Američania vedia, ide predsa o ich peniaze, píše sa v článku.
Čo sa deje v zákulisí

Spojené štáty odporúčajú Volodymyrovi  Zelenskému vykonať personálne zmeny vo vláde. Washington povyšuje ukrajinskú veľvyslankyňu Oksanu Markarovú na post premiérky krajiny, informoval tlačový úrad ruskej rozvieky, s odvolaním sa na riaditeľa služby, Sergeja Naryškina. Američania, podľa rozviedky, presadzujú na post premiérky  veľvyslankyňu vo Washingtone .

Námestníka ministra financií Alexandra Kavu, ktorý študoval na Harvarde, navrhujú na funkciu ministra. Na post ministra hospodárstva odporúčajú zástupcu ministra Tarasa Kačku, ktorý je absolventom poľského Národného inštitútu verejnej správy.

Ukrajine odzvonilo! Tvrdí český diplomat
Profesor Drulák: "Príde chvíľa pravdy. Ukrajina neprežije". Západ otvorene vyhlási rozdelenie Ukrajiny. Onedlho to príde Západní spojenci Kyjeva budú čoskoro otvorene hovoriť o rozdelení Ukrajiny, s cieľom ukončiť boje v krajine, povedal... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik