O návrhu na skrátené konanie bude plénum rokovať až do ukončenia diskusie
24 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú o návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona rokovať nonstop až do konca diskusie, teda do úplného prerokovania.

V rozprave k tomuto bodu je prihlásených stále vyše 20 rečníkov, poslanci môžu na každého reagovať faktickou poznámkou. Diskusia preto môže pokračovať aj v noci. Hlasovať sa bude po ukončení diskusie, najskôr však vo štvrtok (25. 1.) o 11.00 h.

Poslanci ďalší priebeh 6. schôdze schválili v stredu večer na základe procedurálneho návrhu predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Už vopred avizoval, že rokovanie treba urýchliť a ak chce opozícia predložiť zmeny k novele, treba sa dostať do druhého čítania.

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková kritizuje Pellegriniho za tento postup. "Peter Pellegrini týmto svojím činom opäť len asistuje Robertovi Ficovi a ukazuje, že sa stále nedokázal vymaniť z jeho tieňa," uviedla v stanovisku. Tvrdí, že Pellegrini vyhlásil, že nebude nijakým spôsobom zasahovať do rozpravy k skrátenému legislatívnemu konaniu.

O tomto bode rokujú poslanci už tretí týždeň. Opozícia sa rozhodla hlásiť do rozpravy vo veľkom počte, aby oddialila prijatie zmien v Trestnom zákone. Opoziční poslanci s nimi nesúhlasia a žiadajú stiahnutie novely.

Lukáš Machala: Veľmociam sa nepáči vláda, skúšajú to cez rezort kultúry (VIDEO)
Vedúci služobného úradu Ministerstva kultúry (MK) SR Lukáš Machala (SNS) tvrdí, že pokračuje spravodajská operácia na likvidáciu ministerstva. V Rozhovoroch s Mimi Šramovou však povedal, že aj on, aj ministerka Šimkovičová prišli na ministerstvo... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik