Médiá ho volali doktor Oriešok, Matovič ho označil za bludára a blázna, ktorý by mal vrátiť diplom. Teraz Igor Bukovský vyhráva súdy
24 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Počas kariéry zažil „hviezdne okamihy“, keď v médiách vo veciach zdravej výživy radil veľkým hviezdam, ale aj babičkám v podhorských dedinkách. Prišiel však covid a s ním sa mu dostalo  vulgárnemu osočovaniu a urážok od (vtedajšieho) premiéra Matoviča. Dnes mu súdy dávajú za pravdu a sledované médiá sa mu musia ospravedlňovať. Hosťom moderátorky Anky Žitnej bol doktor Igor Bukovský.

V relácii sa vyjadril aj k vyšetrovaniu manažmentu pandémie, ktoré iniciovala súčasná vláda. Bukovský však nabáda k opatrnosti, aby spoločnosť neskĺzla do akejsi pomsty - treba určit konkrétnych zodpovedných. Hovoril tiež o tom, že analýzy by nás mali viesť k poučeniu a to hlavne toho priemeru, ktorý v sebe skrýva najväčší počet rozumne uvažujúcich ľudí. Najväčšou dezinformáciou bolo tvrdenie, že vakcína je sloboda a nechápe tiež, že ešte stále sa neozývajú ľudia, ktorí rozumejú psychickému zdraviu.

„Doktor Oriešok, bludár, blázon“ ... vyhral súd

Igor Bukovský vyhral súd nie len s jedným z najčítanejších médií, ktoré sa mu muselo za urážky ospravedlniť, no právoplatný je už aj prvostupňový súd s Igorom Matovičom (bývalé OĽaNO). Ten ho ako premiér opakovane počas svojich hektických tlačových konferencií nazýval bludárom, či bláznom. Úspešne sa súdi aj s blogerom Romanom Hanajíkom. Prečo sa súdi, vysvetlil už známym výrokom, že práva sa treba domáhať.

screenshot z videa Igora Bukovského

„Právo patrí tým, ktorí si ho obhája, ktorí sú ochotní podstúpiť nejaký boj za svoje práva. Za to, keď im niekto siahne na ich majetok, na ich dobrú povesť, na veci, ktoré zákon chráni. Treba sa o tie práva prihlásiť,“povzbudzuje Bukovský, pričom uznáva, že to nie je jednoduché. Okrem množstva financií to stojí aj veľa energie a času. Pri obhajobe svojho mena a svojich práv sa sústredil na určité body a tí, ktorých sa týkajú, sú si podľa neho veľmi dobre vedomí toho, prečo sa tak stalo.

Prvá výhra na súde: Startitup sa musí ospravedlniť (VIDEO)
„Dobrý deň a vitajte“, ktorým MUDr. Igor Bukovský otvára svoje videá, znelo tentokrát o čosi optimistickejšie, ako inokedy. Svojim sledovateľom na YouTube oznámil skvelú správu. 9. januára totiž Okresný súd Bratislava V. rozhodol po troch rokoch... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Vyšetrovanie manažmentu pandémie

Ešte 20. januára premiér Fico ohlásil a vláda nakoniec schválila splnomocnenca pre vyšetrenie manažmentu pandémie. Stal sa ním poslanec Peter Kotlár (klub SNS). Podobné komisie s väčšími či menšími právomocami sa vytvorili vo viacerých krajinách. Bukovský ako príklad uvádza Škótsko, kde menovaná komisia od premiérky žiadala elektronickú komunikáciu, ktorú tá vraj už nemá. To sa podľa lekára dá považovať za podozrivé. „Pretože ak nemám čo skrývať, tak nemám problém poskytnúť dôkazy, údaje, alebo archívne záznamy,“myslí si Bukovský.

Vidí aj nejaké riziko?

Napriek tomu, že on sám od začiatku hovorí, že s týmto obdobím sa bude potrebné vyrovnať, má obavy z toho, že by sa z vyšetrovania stal nástroj osobnej pomsty.

„Malo by sa to urobiť tak, aby to bolo prijateľné pre tých ľudí, ktorí možno už začínajú chápať, ako boli oklamaní, hoci je veľmi ťažké priznať si to,“poznamenáva Bukovský. O tom, že takto uvažuje množstvo ľudí podľa neho svedčí aj to, koľko ľudí je ochotných podstúpiť ďalšiu dávku očkovania

Analýzy nech vedú k poučeniu

„Tá polovica, ktorá bola očkovaná, už vykazuje len promile nechať sa očkovať ďalej. Pre mňa to je signál, že v dušiach tých ľudí sa niečo deje. A takýto proces, ktorý by mal odkryť a pomenovať tie okolnosti a udalosti tej doby, by nemal vyvolať averziu, ale dôveru,“ nabáda Bukovský, podľa ktorého by to malo viesť k pomenovaniu tých, ktorí to riadili zle. Tiež by mali byť pomenované chyby a tiež by mala byť pripustená diskusia, ako by sa veci mohli robiť lepšie.

Poručík prosí o peniaze. Chce pokračovať v boji proti hoaxom
Pánovi poručíkovi Davidovi Púchovskému sa zacnelo za starými časmi, keď ako člen Policajného zboru SR spravoval oficiálnu stránku „Hoaxy a Podvody Polícia SR“. Po voľbách sa z Púchovského stal asistent poslanca Jaroslava Spišiaka, no facebooková... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Gausova krivka nepustí

Na jednej strane sú podľa Bukovského tí, ktorých o škodlivosti krokov manažmentu pandémie nepresvedčia ani rukolapné dôkazy, na druhej strane sú tí, ktorí už ničomu nedôverujú.

„Ak má nastať nejaké hojenie v dobitej, rozhádanej spoločnosti, z ktorej sa vytráca súdržnosť, aby sa to hojenie mohlo diať, potrebujeme osloviť tých, ktorí sú v prostredí tej nazvime to šedej zóny. Tých potrebujeme získať, aby boli závery z takéhoto vyšetrenia uveriteľné. Aby chápali, že to naozaj nie je pomsta, že to má slúžiť všetkým na naše spoločné poučenie,“ vysvetľuje svoju predstavu Bukovský. Keďže tu však boli napáchané katastrofy na ľudských životoch, ekonomike, fyzickom i psychickom zdraví, musíme sa s tým vysporiadať a nie vytesniť to spôsobom „zabudnime, nerýpme sa v tom“.

Nedozierne následky na psychike

Bukovský 18. marca 2020 zverejnil video, v ktorom radil nepanikáriť, dodržiavať potrebné veci na ochranu a obnoviť život v krajine, pretože to povedie ku katastrofe. Ako jeden z mála upozorňoval aj na nárast psychických ochorení ako následku paniky a nevhodných opatrení.

„Každý príčetný človek, ktorý trošku vníma zložitosť spoločnosti a štruktúry sveta okolo seba, musel tieto veci vidieť už vtedy,“ myslí si lekár.

Dezinformátor, ktorého slová sa potvrdzujú

Igor Bukovský vo svojich videách radil množstvo vecí, o ktorých mnohí radi prehlasovali, že sú dezinformácie. Napríklad kloktanie slanej vody, užívaní vitamínu D, či množstvo ďalších.

„Z kloktania napríklad ústnou vodou sa stal hoax, akurát že čas ukázal, že to je vlastne opatrenie, ktoré bolo lepšie, ako vakcína, pretože tá nechráni ľudí pri prenose vírusu z jednej osoby na druhú. Firma to v roku 2023 priznala, nikdy sme to neskúmali,“ konštatuje lekár.

Facebookoví hackeri vytiahli do boja so starými fintami. A stále platia!
Staronová finta operujúca heslom: „Ahoj, daj mi tvoje číslo mobilu“ znova vošla do módy. A už si získala ďalších „priaznivcov,“ ktorí jej naleteli. O čo ide? Čítajte pozorne. Sociálne siete sú bibliou novoveku. Kto nie je na Facebooku, ako by... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Hoax, ktorý šírili takmer všetky médiá

Práve heslo Vakcína je sloboda bol podľa Bukovského najväčší pandemický hoax, ktorý šírili nie len politici, ale aj všelijaké osobnosti. Neskôr aj vrcholová manažérka vývoja vakcín, na vypočutí v EP povie, že vôbec neskúmali prenos vírusu z človeka na človeka, no prišlo len ohlušujúce ticho.

Zdroj: kampaň Vakcína je sloboda | Foto: ilustračné,

Už dávno sa ľudia mali ozývať!

Bukovskému v celej veci prekáža fakt, že sa neozývali ľudia, ktorí síce vedeli, čo sa deje, no túto pravdu vymenili za udržanie si svojej pracovnej či spoločenskej pozície.

„Nechcem povedať, že zradili. Proste sa tá konformita prejavila vo vyššej miere. Na Slovensku je zhruba 30-tisíc lekárov a vo chvíli, keď mi niekto začal tvrdiť, že švédske opatrenia sú genocída seniorov, alebo že vakcína je lepšia imunita, ako prekonanie ochorenia, alebo že treba očkovať deti, ktoré už teraz majú protilátky... Ako je možné, že sa ich ešte aj teraz neozve viac?,“nechápe lekár.

V tých časoch sa podľa neho mali ozvať cirkev, psychológovia a psychiatri, ktorí mali čo povedať nie len ľuďom, ktorí boli vystavení obrovskému psychickému tlaku.

Peniaze von z matraca, alebo zašiť späť?
Máme právo platiť peniazmi? Alebo von s tým, čo si zašívame do matraca? V poslednej dobe presakujú na verejnosť informácie o tom, že peniaze strácajú nielen na dôležitosti, význame, ale vôbec či budú platné, či nebudeme musieť platiť iba... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik