Lukáš Machala: Veľmociam sa nepáči vláda, skúšajú to cez rezort kultúry (VIDEO)
24 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Vedúci služobného úradu Ministerstva kultúry (MK) SR Lukáš Machala (SNS) tvrdí, že pokračuje spravodajská operácia na likvidáciu ministerstva. V Rozhovoroch s Mimi Šramovou však povedal, že aj on, aj ministerka Šimkovičová prišli na ministerstvo pracovať, nie „užívať si voľno“ a tlak, ktorý je na nich vyvíjaný, mu problém nerobí. Aj v „rukopise“ protestujúcich a tom, čo po sebe zanechali na vstupnej bráne v uplynulý štvrtok vidí jednoznačný rukopis istých ambasád.

Machala poskytol rozhovor Mimi Šramovej, v ktorom sa dotkol mnohých aktuálnych tém, ktoré MK aktuálne musí riešiť. Neskôr reagoval na sociálnej sieti s tým, že mocnostiam nie je po chuti súčasné vedenie MK, keďže sa rozhodlo podporovať skutočnú kultúru. Upozornil, že teraz je potrebná pomoc bežných ľudí. Medzičasom vznikla aj petícia. Bez veľkých gest herečiek a aktivistov, zato na podporu ministerky Šimkovičovej v jej funkcii.

MK sa bráni

Od Lukáša Machalu v Rozhovoroch s Mimi Šramovou odzneli informácie o trestnom oznámení, ktoré ministerstvo kultúry podalo na Generálnu prokuratúru SR kvôli podozreniu z manipulácie petície voči ministerke kultúry Martine Šimkovičovej. Z toho vyplynula otázka o kybernetických hrozbách na stránke ministerstva kultúry na Facebooku. Veľkou témou je aj podpora LGBTI projektov, príspevky na rekonštrukciu Slovenskej filharmónie a Banky Lásky v Banskej Štiavnici. Okrem hanlivých nápisov na bráne ministerstva kultúry po minulotýždňovom proteste na adresu ministerky sa dotkli aj rozdelenia a "nezávislosti" RTVS, či delení sa médií na médiá hlavného prúdu a alternatívne.

Milan Uhrík: Nie, vážení progresívci, takto to fungovať nemôže
K odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (SNS) sa na sociálnej sieti vyjadril Milan Uhrík (Republika). Smeje sa tým, ktorí chcú vládu odvolávať cez internet. Z novinárov sa podľa Milana Uhríka stali politici. Europoslanec Uhrík sa k... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová

Nepohodlní

Svoju teóriu o nepohodlnosti štvrtej vlády Roberta Fica neskôr potvrdil aj na svojej stránke na Facebooku. V statuse upozornil, že je nad slnko jasnejšie, že vláda nevyhovuje USA ani Británii.

„Tobôž ministerka kultúry, ktorá si dovolila mať vlastný názor a  nepripúšťa degradáciu kultúry na dúhové pochody a Queer lezenie po tyči… okrem toho si dovolila zrušiť zákaz medzinárodnej spolupráce s Ruskom a Bieloruskom. V očiach progresívnych popletencov je to trestnuhodné, v očiach ľudí so zdravým rozumom je to konečne po dlhej dobe správna politika. Vyberte si, je demokracia,“ píše Machala na sociálnej sieti.  

Jednoznačne stojí za Martinou

„Jej videnie sveta je aj mojim a nemáme sa naozaj za čo niekomu spovedať a už vôbec nie ohýbať chrbty. Sme vlastenci, chceme zachrániť Slovensko pred touto besnou svorkou progresívcov v niektorých mimovládkach, kultúrnych inštitúciách, v umení aj v  médiách. Teraz však potrebujeme naozaj Vašu pomoc. Podporu slovenského národa, že robíme v mene vlády a SNS pre Vás dobrú vec. Myslite na nás a držte nám palce,“ uzatvára Machala s tým, že bojujú za nás všetkých.

Vznikla petícia na podporu ministerky

Bez kvetnaných rečí, zato s jasnou podporou vznikla petícia, ktorej podpisom podporíte ministerku kultúry Slovenskej republiky Mgr. PaedDr. Martinu Šimkovičovú a jej zotrvanie vo funkcii.

Za dva dni od vzniku sa pod ňu podpísalo takmer sedemsto občanov a podporiť ju svojim podpisom môžete aj vy na tomto linku: https://www.peticie.com/som_za_podporu_ministerky_kultury_mgr_paeddr_martinu_imkoviovu_a_jej_zotrvanie_vo_funkcii

Kramplová: Slovensko nepotrebuje liberálne podvody (FOTO)
Proti ministerke kultúry Martine Šimkovičovej sa prakticky od jej menovania strhla šialená antikampaň, ktorá nijako neutícha. Skôr naopak. S jej pribúdajúcimi rozhodnutiami, za ktorými stojí množstvo Slovákov, sa tlak na jej odvolanie, dokonca... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik