Je to VONKU! Kandidátku PS do eurovolieb povedie Ľ. Ódor! Prvé reakcie
24 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Kandidátnu listinu Progresívneho Slovenska (PS) do tohtoročných eurovolieb povedie expremiér Ľudovít Ódor. Informoval o tom líder hnutia Michal Šimečka na stredajšej tlačovej konferencii. Viacerí však tvrdia, že Progresívne Slovensko si robilo kampaň do eurovolieb za peniaze daňových poplatníkov!

"Neplánoval som tu byť, no v zásade sa mi ťažko pozerá z domu na to, ako táto vláda unáša celé Slovensko absolútne nesprávnym smerom," skonštatoval bývalý predseda vlády.

Šimečka si váži, že Ódor jeho ponuku prijal a stal sa súčasťou zápasu o budúcnosť Slovenska. Ďalšie mená kandidátky do eurovolieb plánuje oznámiť neskôr, na samostatnej tlačovej konferencii. "V tejto chvíli môžem potvrdiť, že jej súčasťou a na popredných miesto budú aj naši súčasní europoslanci, teda Martin Hojsík a Michal Wiezik," dodal Šimečka.

Ódor sa stane tiež súčasťou širšieho a dlhodobého politického projektu PS. Bude pôsobiť ako predseda správnej rady progresívneho inštitútu, kde sa bude podieľať na tvorbe programu PS.

Richard Takáč (Smer-SD)

Podpredseda Smeru a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka R. Takáč uviedol, že dnes sa vyfarbili. "Je to čierne na bielom! Ódor bol predĺženou rukou Progresívcov a prezidentky Čaputovej. Pol roka sa tu hrali na vládu akože “odborníkov.”"

Monika Beňová (Smer-SD)

Vo svojom statuse skonštatovala "…toľko k “nezávislej vláde odbornikov”, a tiež k tomu, prečo si ho za jej predsedu vybrala expodpredsedníčka PS a prezidentka Z. Čaputová už v januári 2023, prečo podporovala čo najneskorší termín predčasných volieb, prečo ignorovala petičné hárky, prečo vystúpila minulý týždeň v NR SR k rokovaniu o skrátenom legislatívnom návrhu a prečo sa Ľ. Odór začne teraz ukazovať na “občianskych protestoch”. " Má však za to, že sa aspoň potvrdilo všetko, o čom jasne hovorili a začo ich kritizovali.

Eduard Chmelár: "Gratulujem všetkým, ktorí tejto špinavej hre naleteli"

Politológ, historik a komentátor verejného diania Eduard Chmelár: "Pamätáte sa, ako som pred voľbami vyslovil predpoklad, že Progresívne Slovensko si "úradníckeho" premiéra Ľudovíta Ódora napokon adoptuje? Líder PS Michal Šimečka sa vtedy dušoval, že to nie je pravda a novinárom tvrdil, že to môže vylúčiť. Dnes oznámil, že Ľudovít Ódor povedie kandidátku Progresívneho Slovenska do eurovolieb. Čo k tomu dodať? Len to, čo som tvrdil od začiatku. Ódorova vláda nebola ani úradnícka, ani nezávislá, ale prezidentkina, a teda progresívna. Bol to podvod, a tým, že vládny kabinet nezostavoval premiér, ale prezidentka, navyše na hrane zákona. Inými slovami, Progresívne Slovensko si robilo kampaň do eurovolieb za peniaze daňových poplatníkov."

Slovenská národná strana

Gyimesi György

"Dnes sa potvrdilo to, čo sme vedeli už dávno. Ódorova vláda nebola vládou odborníkov ani úradníckou vládou! Bola to vláda Progresívneho Slovenska!", napísal na sociálnej sieti.

ZÚFALCI ROKU 2023 - okyptená vláda Eduarda Hegera i tzv. experti prezidentky Čaputovej
Kto si čo v politike navaril, to si aj zjedol. Moc v roku 2023 chutila! Vzletný názov brilantnej novely Ladislava Mňačka Ako chutí moc pozná asi každý. Trefne pomenováva praktiky komunistického funkcionára. No dnes sa hodí na nejedného politika v... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik