Čo prinieslo rokovanie vlády v teréne? (GALÉRIA)
24 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Výjazdové rokovanie vlády v stredu, 23. januára 2024 prinieslo aj dôležité stretnutia a rokovania ministrov a štátnych tajomníkov priamo v teréne. O svojich aktivitách na východe absolvovali aj ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD), minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Pavol Gašpar (nom. Smer-SSD).

Ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka zaujímala predovšetkým práca policajtov na hranici Slovenska s Ukrajinou. Denisa Saková na severovýchode Slovenska rokovala s novými investormi a Pavol Gašpar absolvoval návštevu v prešovských väzniciach.

Sakovej rokovalni s investormi

Ministerka hospodárstva na svojej facebookovej stránke pripomenula, že práve Hlas volal pred voľbami po spolupráci aktívnej samosprávy so silným štátom. V mestskom priemyselnom parku vo Vranove nad Topľou rokovala v rámci vládneho výjazdu aj o tvorbe nových pracovných miest v tomto regióne.

„Okrem toho som sa s ministrom práce stretla aj so zástupcami spoločnosti Oldrati, ktorá v Humennom zamestnáva približne 500 ľudí a má záujem do Humenného priniesť ďalšiu časť výroby z iných prevádzok. Na záver sme rokovali aj so spoločnosťou Faveo Healthcare, ktorá sa vo Vranove nad Topľou zaoberá pletením zdravotníckych pomôcok, ktoré sa vyvážajú do celej Európy,“informuje Saková, ktorá kladie dôraz práve na informácie priamo z regiónov, keďže len tak sa dá zvýšiť šancu na pomoc.

Ficove slová sa potvrdili! V Kyjeve sa vedie normálny život. Bude Pohoda
Premiér Robert Fico vyhlásil, že v Kyjeve je absolútne normálny život, nie vojna. Potvrdzujú sa jeho slová "A to si fakt myslíte, že v Kyjeve je vojna? To ako nemyslíte vážne, dúfam..., " uviedol. "Je tam absolútne normálny život," dodal Fico,... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Ivan Mihale

Sobranecká cudzinecká polícia a Matúš Šutaj Eštok

„Popri výjazdovom rokovaní vlády na východe Slovenska som navštívil aj Úrad hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach, kde som sa stretol s policajnými kadetmi, ktorí práve slúžili na hranici. Som rád, že množstvo mladých ľudí má úprimný záujem o prácu v policajnom zbore a aj vďaka nim bude zaistená bezpečnosť Slovenska aj v budúcnosti,“ netají svoju spokojnosť Šutaj Eštok.

„Práca a zodpovednosť slovenských policajtov pri strážení východnej hranice Schengenu je na veľmi vysokej úrovni a môžeme byť príkladom pre ostatné krajiny, o čom som sa osobne presvedčil. Za každé stretnutie s policajtmi, hasičmi či záchranármi som vďačný, pretože len obojsmerná komunikácia a výmena podnetov môže veci zmeniť k lepšiemu,“ uzavrel minister vnútra.

Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Pavol Gašpar
Facebook / Pavol Gašpar
Facebook / Pavol Gašpar
Facebook / Pavol Gašpar
Facebook / Pavol Gašpar
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Facebook / Matúš Šutaj Eštok
Zvláštna príchuť návštevy Gašpara v Prešove

Pavol Gašpar na svojej stránke na Facebooku informoval, že cieľom rokovania vlády v Kamenici nad Cirochou bola pomoc tamojšiemu regiónu nie len v hospodárskej a sociálnej oblasti, ale aj pomoc so zmiernením následkov októbrového zemetrasenia.

On sám v rámci tohto výjazdu navštívil aj Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, kde poslali prokurátori ÚŠP na smrť genrerála Lučanského, a kde bol väznený aj jeho otec, dnes poslanec Tibor Gašpar.

Facebookoví hackeri vytiahli do boja so starými fintami. A stále platia!
Staronová finta operujúca heslom: „Ahoj, daj mi tvoje číslo mobilu“ znova vošla do módy. A už si získala ďalších „priaznivcov,“ ktorí jej naleteli. O čo ide? Čítajte pozorne. Sociálne siete sú bibliou novoveku. Kto nie je na Facebooku, ako by... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik