TOTO sa im páčiť nebude! Exminister školstva má odkaz pre mediálne a aktivistické kruhy
23 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová

Juraj Draxler, exminister školstva sa vo svojom nedávnom príspevku na Facebooku vyjadril k mediálnym a aktivistickým kruhom a "hrdinom" z kaviarní, ktorí sa štartujú s jointom v ústach a mobilmi v rukách, aby si mohli hystericky zakričať v dave.  

Názor Juraja Draxlera s názvom: Pre kaviareň je Ukrajina niečo ako komiks zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Bratislavské mediálne a aktivistické kruhy (dokedy ešte budeme tieto kliky trpieť?) spustili rev po tom, ako premiér Fico povedal v rozhlasovom vystúpení veci, ktoré sú úplne logické.

Po prvé, na Ukrajine nemožno nijako realisticky čakať "oslobodenie" území, ktoré zabralo Rusko. A naopak, aj Rusko zjavne bude musieť v záujme mieru pristúpiť na niektoré kompromisy.

Po druhé, Slovenská republika v žiadnom prípadne nepodporí vstup Ukrajiny do NATO.

Presne smerovanie nášho suseda do severoatlantického područia, formálne (cez členstvo v NATO) aj neformálne (stavaním amerických vojenských inštalácií) totiž bolo jedným z hlavných dôvodov tohto krvavého konfliktu.

V jeden moment presne s týmito istými konštatovaniami vystúpia aj západní predstavitelia. Keď sa konflikt už naozaj vyčerpá.

Teraz má vojna ale ešte stále zvyšky západnej podpory.

A tak aj domáca čeliadka kričiaca tak, ako je to podľa nej v tejto chvíli žiadané, ešte stále vyrevuje pri každej zmienke o mieri.

A nielen to. Je zjavné, že domáca kaviareň si do celého konfliktu projektuje svoje vlastné neurózy. Ľudia, ktorí by sa ani nepostavili opilcovi v MHD, sa "hrdinsky" vyjadrujú k bojom, od ktorých sú oni osobne veľmi ďaleko. Snažia sa samých seba si predstavovať ako obrovských hrdinov a morálne autority, len preto, že majú pocit ako sa údajne vcítili do utrpenia iných ľudí.

Akurát, že sa do ničoho reálneho nevcítili. Boje na Ukrajine vidia komiksovo, ako konflikt zlých postavičiek s dobrými, bez toho, aby boli schopní čo len vzdialene pochopiť, o čo všetko reálne v danej vojne ide.

Dúhoví bojovníci s jointom v jednej rukom, mobilom v druhej, naštartovaní do hysterického výlevu vždy, keď si môžu zakričať so zvyškom svojho dúhového davu.

A cítia sa na chvíľu trochu lepší, ako v skutočnosti sú.

Ostré slová ministra Suska! KOLÍKOVEJ REFORMA SÚDNEJ MAPY zhoršila všetko!
Reforma súdnej mapy nie je efektívna ani hospodárna, mnohým občanom priniesla zhoršenú dostupnosť súdov a zvýšenie prieťahov v konaniach. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) to uviedol na sociálnej sieti na základe prvotných informácií... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik