ŠOKUJÚCA TRAGÉDIA! 16-ročný Ladislav skočil z mosta a zomrel, rodičia skolabovali, dôvodom je šikana
23 | 01 | 2024 I Dušan Janek

16-ročný obľúbený, pohodový a šikovný Ladislav to skrátka... zabalil. Hanušovce nad Topľou sa stali dejiskom tragédie, ktorá by nemala byť trendom v smutných štatistikách, ktorých čísla na Slovensku tak obludne gradujú.

Hanušovce nad Topľou vo Vranovskom okrese budú na mladého Ladislava Danča už len spomínať. Skočil totiž z najdlhšieho železničného mosta postaveného v oblúku v strednej Európe. Ibaže v ústrety smrti. Most, ktorého pilier meria 28 metrov pri výške 40 metrov bol posledným miestom, kam zamieril. Potom dal zbohom životu.

Mladý Laco, v podstate iba odrastené dieťa, bol všeobecne obľúbeným a bezproblémovým hanušovským chlapcom. Jeho správanie nenasvedčovalo tomu, že by mal úmysly skoncovať so životom. Slušne vychovaný mládenec, na ktorého mohli byť rodičia pyšní, patril k výborným študentom, čo potvrdil štúdiom na prestížnej strednej priemyselnej elektrotechnickej škole v Prešove.

„Bol veľmi dobrý. Úctivý, dobre sa učil. Jeho rodičia nepijú, nefajčia a snažia sa žiť na úrovni. Viedli k tomu aj svoje deti. Od nich nikdy nebol počuť krik, hádky, majú ukážkové manželstvo. To vám o nich povie každý,“ povedal so zármutkom jeden z ich susedov, žijúcim v bytovke uprostred Hanušoviec.

Šikana ako dôvod k tragédii

Po smrti Ladislava sa začali šíriť v meste fámy o jeho spôsobe života a dôvodoch, prečo spáchal takýto nezmyselný čin. „Na viadukt sa dostal od železničnej stanice. Počkal, kým prejde vlak, prešiel po moste do jeho stredu, preliezol zábradlie a skočil. Tri dni som preplakal, je mi to veľmi ľúto, pretože to bolo zlaté dieťa,“ tvrdí so zármutkom zamestnanec jednej z inštitúcií v meste.

Ladik, ako ho volali, trpel rasovou stigmou, pretože bol Róm. Hoci to bol fakt, patril k pýche svojej komunity. Vynikajúci študent sa stal obeťou šikanovania, dnes tak šíriacemu sa fenoménu. Zanechal list na rozlúčku. Jeho rodičia sú v duševnom kolapse, Ladislav senior a Beáta Dančoví nechcú k danej záležitosti podať vyhlásenie aj preto, že by tým marili policajné vyšetrovanie. To, že bol šikanovaný však zistili až z jeho listu na rozlúčku.

Pár dní sa mal stať obeťou mostu ďalší chlapec, ktorému v tom, našťastie, zabránila polícia.

Matka sa rozhovorila o šikane na jednej zo stredných škôl (VIDEO)
Tému šikany na školách viac otvorila samovražda 15-ročného Romana. Ten v Parchovanoch skočil zo strechy školy, v čom ho dokonca povzbudzovali jeho rovesníci. Na koho sa obrátiť v prípade, že je vaše dieťa šikanované spolužiakmi? Ako tomu zabrániť?... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik